Planinarku na Prenju ugrizao poskok, u bolnicu prebačena helikopterom

Planinarku na Prenju ugrizao poskok, u bolnicu prebačena helikopterom
... Dubrovnik,da se nalazi sa kolegicom na planini Prenj i da je kolegicu, hrvatsku državljanku, prije sat vremena ugrizao poskok na planinskoj stazi prema vrhu Lupoglav.

Odmah je upućen poziv prema stanici HGSS Mostar i GSS Jablanica, čiji članovi u kratkom roku izlaze na teren.

Uslijedio je zatim hitni poziv prema Federalnoj upravi civilne zaštite za angažiranja helikoptera Oružanih snaga koji je uspješno realiziran nakon intervencije direktora FUCZ Fahrudina Solaka.

U međuvremenu spasilački timovi GSSuBiH lociraju nastradalu planinarku, obavljaju pregled, imobilizaciju i pristupa se brzom transportu do improviziranog heliodroma na platou napuštenog sela Grabovčići.

U 17:03 unesrećena planinarka je predana u helikopter Oružanih snaga BiH uz pratnju lječnice GSSuBiH koji transportira povrijeđenu u bolnicu Južni logor.

Lječnik GSS Mostar dr. Edib Muftić obilazi pacijenticu i upoznaje se sa njenim stanjem koje je stabilno. Lječnički tim je spremno dočekao ozlijeđenu, lijekova ima dovoljno, kao i kompletna briga za unesrećenu planinarku.

Pročelnici stanica HGSS Mostar Oliver Dujmovic, HGSS Čitluk Žarko Pehar, GSS Jablanica Sabahudin Spahovic, su uspješno koordinirali ovu složenu spasilačku operaciju u kojoj je sudjelovalo više od 25 spašavatelja i koja je uspješno okončana, naveli su iz GSS-a.