Pismo iz Hercegovine: E moj ćaća

Moj narod je osuđen u Haggu. Moj otac, moje dijete, ja, moji prijatelji, moja ulica, moj gradić, moja županija, moja regija i moj narod u umjetnoj tvorevini...

Zamišljam kako se cinično smije Sarajevo, Zenica, Travnik, Jablanica, Ist.Mostar, Bugojno, Vareš, ... Svjedoci napada i iživljavanja nad Hrvatima tih krajeva.

Pa razmišljam o presudi Hrvatima iz Srednje Bosne. Koji apsurd? Oni okruženi, sa armijom tri puta brojnijom ispadoše „zvijeri" nadnaravne moći. Da mi netko priča o tome bez spominjanja imena i mjesta mislio bih da se radi o trilogiji Gospodara prstenova.

Po ovome od Hrvata u BiH nitko nije protjeran, nitko nije poginuo, nitko nije silovan, nitko nije brutalno ubijen, nije bilo logora u SDK-u, nije u muzičkoj u Zenici, nije u muzeju u Jablanici, nije stadiona u Bugojnu.... Nije Armija BiH izvela iz okruženog Sarajeva 2000 najboljih jurišnika da bi odradili akciju Neretva '93....

Čitatelj Poskoka l poskok.info

Opet, sad ovo! Pa u vrijeme dok su njihovi muževi ubijali i napadali moj narod njihove su žene, djeca i dezerteri slobodno prelazili preko našeg teritorija dobijajući hranu i odjeću, a mi nismo mogli do Nove Bile nikako dospijeti.

Pa se pitam kako su oni u svom tome okruženju dobijali oružje, kuda su dolazili fundametalisti, gamad koljačka... I sjetih se jednog riječanina koji je rekao kako se sve radilo preko Rijeke jer u Splitu i Pločama to ljudi ne bi dopustili.

Pa čovječe preko Hrvatske?! Pa da! Njihovi ranjenici su bili po bolnicama u Metkoviću i Splitu. Njihovi mafijaši su usred rata ljetovali na Pelješcu i po Makarskoj rivijeri. Njihove izbjeglice su ispunile hrvatske hotele. Pa oni su cijeće tada bili. A mi?! Mi smo bili dežurni krivci jer su moji sugrađani ostavljali kosti od Dubrovnika, Zadra, Like, Karlovca, Siska, Novske, Đelatovaca, Vukovara... Mi smo lopovi, iako nijedan Hrvat iz BiH nije optužen ni osumnjičen za INA-u, za banke, za privatizaciju, za FIMI Medija, za kamione, za Hypo banku, za ubojstva novinara.... Govorim o kriminalu u Hrvatskoj.

Sjetim se samo kako smo nazdravljali kad je oslobođen Gotovina i Markač. Bio je to dan ispunjen ponosom!!! A sad?! Što sam to ja tada slavio? Koga? Što sam slavio??????

Pobjedu R.Hrvatske u Haggu. A zašto? Što mi je to ona dala? Onu stvar!

Razmišljam koji smo „promašeni slučajevi". Slavimo Oluju, a zaobilazimo Lipanjske zore, Doljane, Gubavicu, Buhine kuće, ... Klanjamo se i palimo svijeće za Vukovar i Škabrnju, a zaobilazimo Križančevo, Bijelo polje, Doljane, Vitez, Novu Bilu, Bugojno, ... „Oluja" je bila nešto predivno, ali moji prijatelji i rodbina koji su sudjelovali u toj slavnoj akciji, skoro pa ih se i ne pozove na proslave. Zašto?! Jer mi nismo Hrvati nego „Hrvati". Mi smo oni koji smo dopustili da nam stave zabranu da uzmemo Ist.Mostar i sve do Jablanice jer Hrvatskoj prijete sankcije. Mi smo ti koji smo dopustili da nam „prodaju" Bugojno. Mi smo dopustili da budemo žrtvovani da bi Hrvatska ostala u granicama bez srpskog entiteta. Slušam nedavno neke političare u Hrvatskoj kako govore da nisu trebali ratovati u BiH. Pa jesmo li mi trebali u Trebinju, Grahovu,Kupresu, Banjaluci??? Nismo, ali tu se ratovalo jer se tu branio Dubrovnik, Knin, Zagreb i Split. Jesmo li trebali dopustiti akciju Neretva 93. Nismo jer je cilj Sefera Halilovića bio LUKA PLOČE! (zapisana izjava u dokumentaciji Armije BiH).

Pa se zamislim, j...te što to meni znači ta Hrvatska, matična domovina?!

99% loših stvari u Hrvatskoj pakuje se „nama"!

99% hrvatskih firmi otvorilo je predstavništva na muslimanskom ili srpskom području te tako izabralo i one koji upravljaju njima ( čast Gavrilović, Ledo, Franck, jednim dijelom Agrokoru...). Srpska nijedna firma nema svoje predstavništvo van granica RS-a . Turska i bilo koja druga arapska van teritorija „slavnih 24%".

Zašto? Jer je tako odredio nadan Vidošević i njegova svita i elita na čijem je čelu bio tada Mesić.

I onda se oni porede sa Ircima? Ma Irac iz Irske nikad nije izdao Irca iz sjev.Irske!!!!!!

Ma j...š njihovu struju, neka propadne TLM, j...š njihov sport neka im igraju polovnjaci, j...š

njihov most neka im ga zabrani Sarajevo, je..š zaleđa njihovih državnih granica neka im turčin stoji i čeka novi sukob, je.. ti se za njih neka im gay-evi upravljaju. Od sad je..š i njihove proizvode. Ima tako lijepih i turskih i srpskih i slovenskih i njemačkih i talijanskih proizvoda, ali su i jeftiniji i ukusniji, a od ovih dana nemam više one emocije da kupujem hrvatsko.

Nemam o vodećim ljudima Herceg-Bosne osobno lijepo mišljenje, ali kad sam slušao za što su optuženi došlo mi je zlo. Pa čisto političko suđenje gdje se kompeziraju neke ranije presude.

Gospodo puno pozdrava od 400 tisuća Gandalfovih sljedbenika koji su ipak na kraju pobjedili ujedinjene sile zla iako je izgledalo nemoguće, samo nam nedostaje jedan „Frodo".

Ali, badava meni sve jer kad dođem kući, moj stari će reći nešto u stilu - neka nas žrtvuju, važno je da Hrvatska ima jasne granice, a žrtava za te granice mora biti, a ja sam ponosan da smo te žrtve mi sine!!!! E, moj ćaća!!!