FOTO  Otvoreni Dani Kočerina 2011.

„Uistinu mi je drago da imam čast otvoriti ovu manifestaciju i turnir jedan od najstarijih u Bosni i Hercegovini. U Širokom Brijegu su u tijeku tri turnira i to je još jedan znak da je Široki Brijeg športski grad, bez obzira na pojedince koji su protiv ovakvih događanja iz razloga što su priritetnije neke druge stvari, infrastruktura i slično.

Svakako da imamo još mnogo toga raditi na infrastrukturi u našoj Općini, ali ipak život ne treba stati, a svima nama trebaju i ovakve i slične manifestacije“, rekao je prigodom otvaranja Općinski načelnik Miro Kraljević pokrovitelj manifestacije. Blagoslov na sve nazočne i sudionike turnira sazvao je fra Ljubo Čutura.

Prvog dana 33. Petrovdanskog malonogometnog turnira, koji se održava u sklopu „Dana Kočerina 2011.", odigrane su tri utakmice pretkola i postignuti su sljedeći rezultati:  Mepas (Široki Brijeg) – MZ Tihaljina 8:4, Tići (Široki Brijeg) – Hrvatski dragovoljac javno.ba 9:4 i Ostatak svijeta – X2 Mostar 1:5. Na ovogodišnjem 33. tradicionalnom Petrovdanskom malonogometnom turniru, najstarijeg turnira u Bosni i Hercegovini, sudjeluje rekordnih 42 ekipe.

Fond nagrada turnira je 7.500 KM. Kulturno-zabavni program uz nastupe kulturno-umjetničkih društava, klapa, diplara i gangaša iz Hercegovine i Dalmacije je nešto što privlači posebnu pozornost posjetitelja ove manifestacije, a koji dolaze iz cijele Hercegovine, dijela Bosne i Dalmacije i dio su programa ove manifestacije. Od 26. do 28. tradicionalno se održava trodnevnica svetom Petru i Pavlu. Pokrovitelj ove manifestacije je Općinski načelnik, supokrovitelj Županija Zapadnohercegovačka i počasni pokrovitelj Hrvatski narodni sabor. Medijski pokrovitelji su: Radio postaja Široki Brijeg, Večernji list, javno.ba, kocerin.ba i ABCportal.info.

Drago Martinović