Obnova pruge na dionici Konjic - Čapljina ulazi u završnicu

Ugovorena vrijednost obnove pruge iznosi 126,5 milijuna konvertibilnih maraka , a radove izvodi konzorcij austrijskih kompanija Switelsky i Alpine Bau, koji su ovaj posao dobili na međunarodnom tenderu. Regionalni projekt modernizacije željeznica u Bosni i Hercegovini financira se kreditima Europske banke za obnovu i razvoj i Europske investicijske banke.

Građevinski radovi na dionici Konjic-Čapljina spadaju u grupu velikih opravki koji obično znače potpuno zamjenu gornjeg sloja, od šina, praga, kolosiječnog pribora i zastora.

"Do sada je u građevinskom dijelu završeno oko 55 posto ugovorenih radova, što znači da je položen novi kolosijek i zamijenjena zastorna prizma (tucanik) u dužini od 53 km. Također, zamijenjen je sam zastor u dužini 6 kilometara", kazao je za eKapiju Samir Kadrić, savjetnik za informiranje u Javnom poduzeću "Željeznice Federacije BiH".

Pored građevinskih radova, na istoj dionici u toku su radovi na signalizaciji koji podrazumijevaju izgradnju novih, kao i regeneraciju upotrebljivih sigurnosnih staničnih sistema, putnih prijelaza, međustanična zavisnost i električno napajanje signalno-sigurnosnih uređaja.

Željeznički saobraćaj za vrijeme radova na ovoj dionici nije obustavljen. U toku dana daju se desetosatni intervali za izvođenje radova, a preostali dio se koristi za propuštanje uglavnom teretnih vlakova.

Zbog remonta, u situacijama kada se ne može osigurati prolaz vlaka, putnici se prevoze autobusima na određenim relacijama.

"U budućim projektima rekonstrukcije pruga planiramo, osim obnove i modernizacije, povećati brzine, ugraditi suvremene signalno-sigurnosne uređaje koji su kompatibilni GSM-R tehnici, optičko povezivanje, izgradnju cestovnih prijelaza van nivoa i slično", istakao je Kadrić, dodajući da sve ovo pretpostavke za uvezivanje pruga ŽFBiH u suvremenu mrežu željeznica zemalja Europske unije.

N.Voloder | e-kapija.ba