Obilježeno stradanje hrvatskih branitelja na Pomenu

Obilježeno stradanje hrvatskih branitelja na Pomenu
...obilježena 23. godišnjica stradanja hrvatskih branitelja tijekom Domovinskog rata na tom dijelu bojišnice iz sastava ratnih brigada Kralj Tomislav iz Tomislavgrada i Rama iz Prozor-Rame, javlja Fena.

Obljetnica je obilježene u organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata općine Tomislavgrad i Župnog ureda sv. Ilije iz Doljana.

Prošle godine u isto vrijeme na istom mjestu, a na inicijativu Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Tomislavgrada i Rame svečano je otkrivena spomen ploča poginulim hrvatskim braniteljima s područja tih dviju općina.

Kao pripadnici brigade "Kralj Tomislav" iz Tomislavgrada život su izgubili Ljilja Zrno iz Šujice, Ivan Radoš iz Omolja, Ivan Petrović iz Mesihovine i Martin Baćak iz Letke dok su s ramske strane na ovim padinama poginuli hrvatski branitelji Nenad Bilić i Josip Pušić.

Brojna rodbina, prijatelji, suborci, ratni zapovjednici te druge osobe iz društvenog i političkog života Tomislavgrada, Rame i drugih okolnih mjesta kako iz ratnog vremena tako i sada okupili su se na Pomenu gdje su se na dostojanstven način, uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća, prisjetili poginulih tomislavgradskih i ramskih hrvatskih branitelja koji su tijekom ratne 1993 godine dali svoje živote.

Nakon svečanog dijela upriličeno je misno slavlje koje je predvodio župnik župe iz Doljana fra Andrija Jozič uz pratnju pjevačkog zbora iz Šujice.