Zbog velike posjete Neum zagađen i prljav

Načelnik općine Neum Živko Matuško kazao je za "Avaz" da je razlog za takvo stanje velika posjećenost turista, koji su nedovoljno ekološki osviješteni.  

Tri smjene

- Razloga za brigu nema, jer komunalno poduzeće "Neum" čini sve da ovaj grad bude čist i uredan. Međutim, moram istaknuti da je velika posjećenost u Neumu ovih dana te da je samim tim povećana količina smeća na plažama i u okolici. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da pojačamo čišćenje - kazao je Matuško.

On je potvrdio da je ove godine posjećenost Neuma zapaženo porasla.

- Ovakve gužve nikada nisu bile. Svi hotelski kapaciteti su popunjeni, ljudi čak spavaju po parkovima i plažama. Osim naših domaćih posjetitelja iz cijele BiH, tu su i turisti iz Njemačke, Češke, Francuske i ostalih gradova Evrope - pojasnio je Matuško.

Radnici javnog komunalnog poduzeća "Neum", prema riječima direktorice Ljube Goluže, rade u tri smjene.

Puni kontenjeri

- Ja se neću pravdati, velika je gužva, a naši radnici rade cijeli dan, čak i prekovremeno, da bi stigli očistiti grad i plaže. Neću da kritiziram naše goste, ali svakako pozivam posjetitelje da kupe smeće iza sebe i ostavljaju ga u kontenjere. Skrenula bih pažnju i ugostiteljima da odlažu smeće u noćnom periodu, jer su kontejneri pretrpani tijekom dana - kazala je Goluža.