FOTO  Vjeran prikaz Pasije u Neumu

pasija
... početka uopće nisu bile naklonjene. Čak se razmišljalo i o odgađanju. No, samo sat prije početka izvedbe, vremenski se svod odlučio razbistriti, a Neum je još jednom počašćen nevjerojatnim prikazom Muke Gospodnje. 

Na čelu sa idejnim tvorcem i organizatorom događanja, Mariom Soldom, Pasija je i ove godine gledatelje ostavila bez daha. U ulozi Isusa, nevjerojatno mu sličan, varaždinski pjevač duhovne glazbe Antonio Tkalec; ostatak postave neumska mladost; dečki i djevojke koji su zadnjih mjeseci sve svoje obveze prilagođavali jučerašnjem datumu.

Kostimi i scenografija, kao točka na i kompletnom dojmu. A dojam, točno onakav kakav bi trebao biti, buka emocija nad posljednjim trenucima Kristova života na zemlji, okrunjen posljednjom, veličanstvenom scenom Uskrsa.

Svjetla reflektora uperenih u bijele haljine Antonia Tkaleca, na trenutak su tišinu auditorija preselile u Jeruzalem prije 2000 godina. Sve skupa, nagrađeno zaista zasluženim pljeskom.

Bolji uvod u Veliki Tjedan ali i zalog za nastavak ove mlade tradicije, Neum nije mogao dobiti. I na kraju, neizostavno za napomenuti, organizatori se od srca zahvaljuju svima koji su nesebično poklonili svoje vrijeme kako bi Pasija i ove godine mogla biti - Pasija.