U Neumu osmi Festival animiranog filma

Na šest večeri Festivala, gledatelji će imati priliku vidjeti 42 filma koja su ušla u natjecateljski program. Osim toga kroz tri programa panorame prikazat će se još dvadesetak značajnih ostvarenja animiranog filma.

Ove godine na Festival se prijavilo preko 400 filmova iz 42 zemlje, a najveći broj filmova stiglo je iz Francuske, Španjolske i iz SAD-a. Svoj dolazak na Festival potvrdili su autori iz Španjolske, Francuske, Bugarske, Rusije, Latvije, Slovačke, Finske, Srbije i Mađarske.

Kao i proteklih godina glavni pokrovitelji Festivala su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Fondacija za kinematografiju i vlada SAD-a, a očekujemo se podrška i od Vijeća civilnih poslova i Federalnog ministarstva turizma i zaštite okoliša. I ove godine glavni sponzor Festivala je HT ERONET.

Ovogodišnji članovi stručnog žirija su: Jasna Žalica - glumica i profesor na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu (BiH), Krešimir Šego - novinar i književnik - slobodni umjetnik (BiH), te Pencho Kunchev - autor i redatelj, predsjednik ASIFE Bugarske, član vijeća ASIFE, redovni profesor za animirani film na Univerzitetu u Sofiji.

Fena