U Neumu je dnevno i do 20 tisuća gostiju

hotel zenit
toga se i neće pretjerati ako se ustvrdi da u ovoj drugoj polovini mjeseca kolovoza svi putovi vode k ovom jedinom bh. gradiću na moru koji po svim pokazateljima ponovno bilježi uspjeh i iskorak u turističkoj sezoni, ali i u drugim razvojnim i gospodarskim projektima. Smotre klapa i folklora, hrvatski glazbeni festival Etnofest te proslava Dana općine (blagdan Gospe od Zdravlja)...samo su dio onoga što se priređuje u neumskoj općini, a sve na veliko zadovoljstvo kako turista i gostiju, tako i lokalne vlasti koja i ove sezone ulaže ogromne napore kako bi Neum ostao rame uz rame s drugim turističkim odredištima na Jadranu. Stoga načelnik općine Neum dr. Živko Matuško za Večernjak govori o svim aktualnostima u ovom gradu počevši od kulturno-zabavnih događanja pa do ostvarenih rezultata i planova u turizmu i općenito gospodarskom razvoju općine Neum.

Ovih je dana Neum u znaku devetog izdanja Večeri hrvatskog folklora te dvadeset i prvog izdanja hrvatskog glazbenog festivala Etnofest Neum. Jesu li ova događanja kao neki šlag na kraju još jedne uspješne turističke sezone u Neumu ?

- To su manifestacije od iznimnog značaja ne samo za našu općinu, već i cijelu Hercegovinu. Kao i svih ranijih godina, i sada želimo svim našim gostima pružiti niz sadržaja za odmor i zabavu, a sve kako bi iz naše sredine ponijeli samo najbolje ocjene i dojmove. Naravno da smo ponosni i prezadovoljni činjenicom da Etnofest Neum i Večer hrvatskog folklora na poseban način povezuju ne samo glazbenike i pjevače, već i gospodarstvenike iz BiH i Hrvatske. To je i prigoda da uz glazbu i kulturu širimo krug našeg prijateljstva i da Neum ostane festivalsko središte u koje rado pohode i domaći i strani turisti. Zato nam je i obveza održati ove i sve druge manifestacije kojima smo domaćini ne samo u glavnoj turističkoj sezoni, već općenito tijekom godine. Evo i sutra (nedjelja) iz Neuma će u svijet preko TV prijenosa otići prekrasne slike s 21. izdanja Etnofesta oko kojeg je opet uloženo dosta truda i vremena...

vecernji.ba