Svi hotelski kapaciteti u Neumu popunjeni

Svi hotelski kapaciteti u Neumu popunjeni
Naime, iz godine u godinu Neum bilježi porast gostiju i turista, a hotelske kapacitete najviše pune strani državljani. Kako je za Večernji list kazao koordinator poslovanja Grand hotela Neum Branimir Butigan, ovo im je prva puna godina jer su tek prošle godine završili potpuno obnavljanje 380 soba i 830 kreveta.

- Gosti su nam većinom iz Europe, Francuzi, Grci, Slovenci, Poljaci, a i domaći turisti povećavaju promet u samom srcu sezone u srpnju i kolovozu, kazao je Butigan. Kaže da je malo bilo godina kao ova, kad nema ni kiše te kako su sigurno puno utjecali na odluku turista situacija u Grčkoj i napadi u Tunisu. - Last minute gosti su se odlučili za Jadran, a samim tim je i Neum profitirao, kazao je Butigan dodavši kako 70 posto gostiju vrši rezervacije unaprijed, dok ih je 30 posto last minute rezervacije. Upozorio nas je kako svi neumski hotelijeri nestrpljivo očekuju rješavanje prometne izoliranosti Neuma. - To nama sigurno odnosi dobar dio prometa. Tako neki gosti ne mogu bez vize u Hrvatsku, a isto tako ne mogu preko Svitave do nas. To se poglavito odnosi na turske goste kojima treba viza za RH, kazao nam je dodavši kako im nije problem najava izgradnje Pelješkog mosta, već prometna povezanost s unutrašnošću BiH, odnosno Mostarom, da se proširi postojeća prometnica. I ostali hotelijeri poput hotela Stela kažu kako im je najveći broj stranih gostiju, piše Večernji list.

Neumski hotel Zenit bilježi popunjene kapacitete posljednjih 35 dana. Kako nam je kazao direktor Ivan Lakić 90 posto je stranih gostiju, a tek 10 posto domaćih jer domaći većinom traže privatni smještaj. Kapaciteti su popunjeni, u listopadu će biti vikendi te dani od četvrtka do nedjelje, a očekuju da će gostiju biti sve do 1. studenoga. Direktor prodaje hotela Zenit Davor Krešić kazao nam je kako je sezona bolja nego prije, te da je glavnina gostiju iz Francuske, Njemačke, Poljske, Malte i Italije. - Imamo puno last minute upita, ali je popunjenost u svim hotelima više od 100 posto. Svi imaju overbooking, kazao nam je Krešić dodavši kako se sve u ovoj godini poklopilo. Dobru posjećenost bilježe i brojni privatni vlasnici apartmana koji se slažu da je ovo jedna od boljih sezona.