Šesti međunarodni Festival animiranog filma u Nemu

Natjecateljski program kratkih animiranih filmova trajat će pet večeri, dok je šesta večer predviđena za proglašenje pobjednika, prikazivanje pobjedničkih filmova i svečano zatvaranje festivala.

Predsjednik žirija je Bill Plympton iz Los Anđelesa, jedno od najvećih svjetskih imena animacije. Uz njega članovi žirija bit će i umjetnički direktor zagrebačkog Festivala animiranog filma Krešimir Zimonjić, docent na Akademiji dramskih umjetnosti u Novom Sadu Zoran Đerić, urednik kulturnog programa FTV i filmski kritičar Maja Begtašagić i umjetnički direktor Blues festivala u Mostaru Goran Tiro.

Među najzastupljenijim državama po broju prijavljenih filmova u natjecateljskom programu ove godine je SAD sa sedam filmova, Rusija sa šest, te Francuska i Poljska sa po četiri filma.

Tijekom trajanja festivala svake večeri poslije projekcija bit će organizirana druženja autora. U okviru festivala predviđena su i stručna predavanja i radionice koje će voditi autori gosti.

Festival će biti prikazan u nekoliko gradova BiH (Mostaru, Posušju, Banja Luci, Konjicu, Tuzli, Rami) te će na taj način biti snažnije promoviran animirani film u BiH.

Naff 2010. prošle godine je uvršten među 36 najboljih filmskih festivala svih kategorija u Europi.

Fena