Prezentacija zimske turističke ponude Dubrovnika i Neuma u Sarajevu

turizam, zimski turizam, hrvatski turizam, Dubrovnik, dr. Živko Matuško

U ime Grada Dubrovnika prezentaciju je otvorio pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Milan Perić koji je pozvao Sarajlije da i dalje budu dragi gosti obje destinacije. A potom se nazočnima obratio načelnik Općine Neum dr. Živko Matuško istaknuvši kako Neum i Dubrovnik imaju dobru suradnju, te kako se nada da će i ovaj zajednički projekt u Sarajevu donijeti rezultate kako bi se u Neumu produžila predsezona i postsezona.

Na prezentaciji kojoj su nazočili brojni novinari i predstavnici turističkih agencija, govorio je i potpredsjednik Udruge turističkih djelatnika iz Neuma, Ivan Lakić.
„Turizam je naša osnovna gospodarska grana, i radimo sve kako bi unaprijedili turističku ponudu. Mnogi neumski hotelijeri su se odazvali na ovu prezentaciju jer želimo predstaviti i male hotele i djelatnosti koji rade i tokom zime , a Neum se može pohvaliti i sa novootvorenim Grand hotel Neumom koji je sa svojom velikom ponudom otvoren tokom cijele godine i koji organizira doček Nove godine." - kazao je Lakić.

Gosti prezentacije Dubrovnika i Neuma u Sarajevu bili su Nedjeljko Babić, pomoćnik ministrice Federalnog ministarstva okoliša i turizma i Andrija Krešić, direktor TZ HNŽ-a, koji je poručio da se samo zajedničkim snagama može postići cilj, a cilj nije turistička sezona, već turizam kroz cijelu godinu.

U hotelu Europa bili su organizirani i štandovi sa promidžbenim materijalima o Neumu i Dubrovniku, sa svim dostupnim i potrebnim informacijama za sve zainteresirane.