Potresna priča iz Neuma: 'Roditelji' pustili dječaka u kuću

priča o dječaku iz Neuma

Devetogodišnji dječak koji je spavao u automobilu jer su ga roditelji izbacili iz kuće ponovno je pušten u kuću, nakon što je na facebooku objavljeno potresno pismo o njegovoj sudbini.

Dječak je jedno od troje djece u nesređenoj obitelji koja je porijeklom iz Neuma, a živi u blizini hotela Sunce.

O slučaju bruji cijeli Neum, a premda je cjelokupna javnost saznala o načinu na koji roditelji postupaju s djecom, izvjesno je da se dugoročno u ovom slučaju neće ništa promijeniti.

Glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić kaže nam da policija nema nikakve prijave o ovom slučaju.

U Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Općine Neum danas nisu odgovarali ni na poruke, ni na pozive vezano za ovaj slučaj.

Od upućenijih saznajemo da institucije u ovom slučaju zakazuju, premda je jasno da su djeca iz ove obitelji u najmanju ruku zapostavljena. Otac je navodno nakon obilaska nadležnih službi plakao i govorio da mu smještaju, premda su sami vlastito dijete izbacili na ulicu, jer je bilo zločesto.

Upućeni pitaju što to devetogodišnji dječak može učiniti da ga se kažnjava izbacivanjem iz kuće i tvrde da se događa da njihova djeca po tjedan dana izostaju iz škole, te da trpe različite torture, vezanje lancima, izgladnjivanje.

Susjedi se boje o svemu govoriti punim imenima i prezimenima, jer otac navodno upućuje i prijetnje. Upravo zato su mediji o ovom slučaju saznali putem facebooka, gdje je na profilu Probudi se Neume pisano o devetogodišnjem dječaku koji je gladan i promrznut nađen kako spava u automobilu.

"Ustao sam se rano, izlazim iz stana dogovorio se s prijateljem da idem na kavu, u starom autu (koje je parkirano ispred stana) vidim malog susjeda kako spava. Zamislim se, sto da sam ja u takvoj situaciji kao on. Ima devet godina jako mlado zar ne da na ulici spava, roditelji mu ne daju u kuću. Stvarno žalosno. Da vas podsjetim nije prvi put da se događa bilo je tu i socijalno i policija svašta nešta ali ništa ne oduzimaju se djeca. Nitko ništa, država ne reagira, grad ne reagira i naravno kada kažeš nekome o tome svi su žalosni svi to znaju, policija je poduzimala nešto ali propalo je naravno.

Otac koji svoje dijete veže lancom, udara šakama modrica svukuda, majka to sve gleda i ne reagira bezbroj puta nose drva na vrhu zgrade dao im je pletene vreće i dok on doma lezi dangubi naravno njih trojica moraju nositi to. Maltretiranje, zar ne. Kad bih vam počeo pričati trebalo bi mi dva dana da vam ispričam cijelu priču. Kažu mali lopov, vaki je naki je ali kad taj isti klinac sto ga neki zovu svakakvim imenima sjedne s tobom pricati kako živi stvarno neugodno.

Vjerujte mi da se naježiš. I tako pitam ja njega što ne ide doma što spava tu u starom autu kada mu je doma bolje on meni odgovara pognutom glavom mama i tata su me izbacili ne idem vec dva dana u školu torba mi je doma. Nisam jeo nista od jučer.

Sa suzom u oku otišao sam doma i dao mu sendvič da pojede uveo ga u stan da se ugrije ljudi nije ovo samo priča nego govorim istinu zato molim ajmo se dignuti i pokazati svima da to ne dopustamo idemo mi nešto poduzeti kad nitko nece...", stoji u potresnoj poruci.

K.P