FOTO  Pasija u Neumu: Orginalnost i jedinstvenost koja oduševljava

pasija u neumu

Sve je izgledalo tako dojmljivo i stvarno, pa posjetitelji na platou pored velikog križa u Neumu ostaju u pozitivnom šoku jer imaju prigodu vidjeti i one najsitnije detalje Isusove muke i svega onoga što je prethodilo njegovom razapinjanju na križ. Originalni kostimi i scenografija, odlična gluma i dojmljive scene Isusova stradavanja,sve je to bilo i u ovom petom izdanju Pasije kojom župe na neumskom području ulaze u veliki tjedan.

Iza svega ovoga stoji Udruga "Zvijezda mora" Neum koja je jednu davnu ideju pretvorila u jedinstveni događaj u BIH i u koji je uloženo jako puno truda i odricanja,kako članova same udruge, tako i mnogih Neumljana.

Organizacijski besprijekorna i jedinstvena , Pasija je već nadišla naše neumske okvire.Na web stranicama susjednih općina i mjesta RH, označena je kao kulturni događaj u blizini, koji treba posjetiti. Antonio Tkalec glumac koji već godinama tako gorljivo i istinski proživljeno uprizoruje lik Isusa, na svom albumu "Zauvijek tvoj" izvodi pjesmu "Dolazim da ti služim", a u pozadini spota su prizori iz Pasije u Neumu iz 2014. godine.

Još samo preostaje da mi sami , Neumljanke i Neumljani,uvidimo stvarnu kvalitetu i originalnost događaja,te da svi zajedno iskoristimo priliku i promoviramo ovaj događaj kao kulturnu okosnicu Neuma i tako pružimo potporu kakvu i zaslužuje.