Neumske vlasti neće dopustit dovoz otpada sa Pelješca i Mljeta

Neum, otpad, Neum
Tone smeća koje od subote zatrpavaju obalu Pelješca i more u Mljetskom kanalu neće biti deponirane u deponiju Klepovica, nekoliko kilometara udaljenu od Neuma, odlučne su općinske vlasti. "Ne dolazi u obzir da se to donosi u općinu Neum. Okolne općine Ston i Orebić trebaju razgovarati s ljudima koji su to napravili", poručio je načelnik općine Neum Živko Matuško.

Otpad iz općina Ston i Orebić iz Republike Hrvatske odlaže se u neumsku deponiju jednom tjedno. Međutim, općinske vlasti ističu kako komunalni otpad, plastične boce, lešine životinja, šprice i bolnički otpad, koje je istočno-jadranska ciklonalna struja naplavila u hrvatske vode, nisu problem Neuma.

"Komunalno poduzeće Neum s komunalnim poduzećem Ston i poduzećem iz Orebića imaju dogovor da jednom tjedno dovoze smeće, a ovo smeće koje se nalazi u uvalama Pelješca i Mljeta ne dolazi u obzir", istakao je Matuško za FTV.

Stanovnicima Neuma je laknulo što smeće neće biti deponirano pored njihovog mjesta. Kako kažu, vjeruju da će nadležne službe uraditi svoj posao. Dodatnu zabrinutost uzrokovale su i nepotvrđene informacije o zaostalim bombama na morskom dnu, koje su mogle izazvati drastično onečišćenje mora koje je istočno-jadranska struja mogla donijeti do hrvatskih voda, prnosi FTV.