Neum: održan Etnofest Neum 2010

Naime, kao i dosadašnjih godina, "Etnofest Neum" okupio je brojne umjetnike različitih glazbenih profila, od tamburaša i klapa do klasičnih estradnih umjetnika, među kojima kojima su bili Alka Vuica, Mate Bulić, Meri Cetinić, Vlado Kalember, Vinko Coce, Lili Galić, te grupa Trio Gušti i Livio Morosin  bend kojem je ovo također 15. sudjelovanje na Festivalu.

U djelu programa festivalskoga choua sudjelovali su  violončelistica Ana Rucner s akademskim slikarom Charlsom Billichem, koji je violončelisticu za vrijeme njezine glazbene izvedbe slikao.  

Voditelji programa bili su Tea Kuzmanić i Mario Sedmak. 

Prethodnu večer, u subotu, upriličena je 3. smotra hrvatskoga folklora, na kojoj su nastupila poznata hrvatska i bh. kulturna umjetnička društva. 
 
Direktor Festivala Tomislav Šojat kaže kako je riječ o festivalu na kojemu uvijek prevladava ležerna atmosfera jer nema natjecateljski karakter.  

Lazar Prkačin, šef poslovne jedinice Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. u Neumu, koja je sponzor Festivala, kaže kako su iznimno ponosni na uspješnu dugogodišnju i plodnu suradnju sa direkcijom Etnofesta.  

"Festival je svojevrsna kulminacija turističke sezone u Neumu, pa smo ponosni što smo dio projekta kojim se turistima nudi poseban i vrijedan doživljaj u našem jedinom gradu na obali", izjavio je Prkačin.

(Fena)