FOTO  Izvedena Pasija u Neumu

Pasija

Impresivan nastup oko 60 glumaca amatera, koji su na sceni izgledali kao profesionalci, jednostavno se ne može ni opisati riječima, to se trebalo doživjeti.

Staro i mlado, veliko i malo, svi stanovnici Neuma, ali i okolnih mjesta bili su sinoć na ovom, za Neum, jedinstvenom događaju. 

Prva godina, očekivanja minimalna a događaj velik. Radnja Pasije se odvijala na području kod spomen križa u Neumu. Glumci amateri u Pasiji bili su Neumljani, a ulogu Isusa uzeo je pjevač duhovne glazbe Antonio Tkalec iz Varaždina. Svaka scena posebno pripremana, uz glumce koji su uložili golem trud, odore koje su dočarale stvarni događaj od prije 2014 godina, ostavila je mnogobrojnu publiku zatečenu stvarnim uprizorenjem Muke Isusove.

Mario Soldo, glavni organizator i pokretač mnogih kulturnih i zabavnih manifestacija u Neumu, nije skrivao ponos i oduševljenje na postignutom uspjehu, ali ipak, skromno, kao i uvijek, rekao je: „ Moji glumci, moji profesionalci, oni su zaslužni i odgovorni za sve ovo, ovo će postati tradicija u Neumu, prepoznatljiv završetak korizme a ujedno i veličanstven doček najvećeg nam blagdana Uskrsa. Da svima koji su sudjelovali zahvaljivam pojedinačno, vjerovatno nekoga ne bi spomenuo, a ovako, jedno veliko hvala svima koji su sudjelovali, a oni će se već prepoznati''.

Uz pozitivne kritike i komentare, neumljani već nestrpljivo čekaju iduću godinu, bar što se tiče jednog ovakvog događaja, koji je jednostavno ostavio sve bez komentara.