FOTO  II. Međunarodna regata lađa Klek – Neum

Kiša i tmurni oblaci iznenadili su organizatore, pa i ekipe koje su trebale odvoziti ovu Regatu dugu oko 10-ak kilometara. Ipak, oblaci odoše dalje, a sunce opet svojim zrakama obasja ova dva susjedna grada, sjedinjena danas u istom projektu, Klek - Neum, čak ni granične kontrole nije bilo, lađe su ipak bile svima na prvom mjestu!
Udruga lađara „Neum" i Udruga „Baština Neretve" Opuzen, ove godine su organizirali drugu po redu Međunarodnu regatu lađa Klek - Neum. Događaja koji je primamio mnoge gledatelje, promatrače, navijače, kako na samom moru, tako i na cijeloj Neumskoj obali. 

Sa starta u Kleku u 18:30 sati, nestrpljivo je čekalo 20 prijavljenih ekipa. U tome napetom vremenu iščekivanja, i sudačkog znaka za polazak, brojni navijači na obali, u brodicama i na magistrali, hrabrili su veslače da što prije stignu na cilj.
Na Regati su nastupili: Neum, Neum Juniori, Opuzen, Gusari Komin, Domagojevi Gusari-Vid, Gospa Karmenska-Krvavac, Stablina, Žrnovo, Čeljevo, Gabela 1., Gabela 2., Donjani Donji-Slivno,Baćina, Južnjak Ploče, Metkovke, Crni Put-Metković, Sveti Roko-Podrujnica, Jerkovac-Metković, 4. Gardijska Brigada, Bjelovar.

Cilj je bio na plaži hotela Zenit, ekipa ''Gusari'' iz Komina i ove je godine osvojila naslov prvaka na Međunarodnoj regati Klek-Neum. Drugo mjesto podijelile su ekipe ''Opuzen'' i ''Žrnovo''. Ove dvije ekipe su došle skupa u cilj, pa je odlučeno, da podijele drugo mjesto, a treće mjesto da se nikome ne dodjeljiva.
Ekipama su medalje i pehare dodijelili načelnik općine Neum dr. Živko Matuško, načelnik općine Slivno Smiljan Mustapić, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić i Predsjednik ŽO HDZ BiH HNŽ Rafael Gagro.
Pokrovitelji ovog događaja bili su Dubrovačko-neretvanska županija, općina Neum općina Slivno i mnogi drugi.

Organiziranje ove zanimljive manifestacije, počelo je kako bi se obogatio program Neumskog kulturnog ljeta, kako bi se privuklo što više ljudi na druženje, te kako bi se još i više produbila suradnja Neuma s okolnim mjestima susjedne Republike Hrvatske. Iako je, druga godina kako se održava ova manifestacija, već se vidi kako će prerasti u pravu turističku atrakciju, i na taj način promovirati ova dva mala susjedna grada, Klek i Neum.