FOTO  Hutovo: Zaove i nevjeste na nogometnom terenu

Zaove i nevjeste na nogometnom terenu odmjeravaju svoje nogometne sposobnosti. Sve je počelo još 2007 godine, bezazleno, s ciljem održavanja zanimljive manifestacije koja će privući što više ljudi na druženje. Koliko god htjeli priznati ili ne, iseljavanje krajem devedesetih ostavilo je vidljive posljedice na naša sela, čak je niz kuća i zatvorilo svoja vrata, odlazeći u svijet za boljim životom.

Ipak, mora se reći koliko ovi ljudi, ma gdje bili i radili, drže do svoga rodnog kraja svojih običaja. Dokaz tomu je i organiziranje utakmice između zaova i nevjesta u Hutovu. Utakmice su sve vatrenije a broj posjetitelja raste iz godine u godinu.

Da će biti zanimljivo, pokazalo se odmah na početku utakmice, na sportskom igralištu ispred škole u Hutovu.  Zaove u crvenim dresovima nevjeste u bijelim, a publika na nogama u navijanju i hrabrenju. Borilo se i zadnjim atomima snage za loptu, vidjelo se tu i zanimljivih i dobrih nogometnih poteza, a naravno bilo je i smijeha.

Bilo je neizvjesno, a zetovi i šure, kao i ostali gledatelji, činilo se najradije bi zaigrali i rješili nedoumicu pobjednika. Gol je išao za golom, ali na obje strane. Ipak na kraju neodlučen rezultat 3:3, svi su se složili, najpravedniji, jer su i zaove i nevjeste dale sve od sebe. Pobjednički pehar dodjelio je Vlatko Filipović.

Pogodke za nevjeste postigle su: Adrijana Prkačin, Nada Krešić i Sandra Previšić, dok su kod zaova bile uspješne Ankica Tukić  i Vesna Krndelj koja je postigla 2 pogotka. Ipak na povlačenju konopca zaove su pokazale svoju pobjedničku sposobnost i odnijele pobjedu.  

Za zaove su igrale: Vesna Slobođan, Milka Krndelj, Marija Burić, Marija Tutavac, Ankica Mustapić, Smiljana Mustapić, Ankica Tukić, Marija Mustapić.

Za nevjeste su igrale: Mirjana Prkačin, Adrijana Prkačin, Agata Vukorep, Nada Krešić, Mara Noković, Sandra Previšić, Svjetlana Previšić, Ružica Bogdan, Cvija Njavro.

Organizatori ovog hvale vrijednog događaja su zaove i nevjeste iz Hutova, koordinator cijelog događaja je Stanislav Vukorep a pomoć pri organiziraju dali su: načelnik općine Neum dr. Živko Matuško, hotel Sunce Neum, Bakus doo. Neum i Pero Previšić.