Cesta Stolac – Neum počet će se graditi u ožujku, a završetak se očekuje za 4 godine

magistralna cesta, cesta stolac-neum, ljubo pravdić, početak izgradnje, cesta stolac-neum
Izgradnjom ove magistralne ceste riješio bi se problem povezanosti obale Jadranskog mora i područja Neuma s ostalim područjima BiH, istaknuo je za Fokus.ba direktor JP Ceste FBiH Ljubo Pravdić.

On napominje da je ova magistralna cesta od velike važnosti za Neum i Stolac, ali i za državu.

Izgradnja ceste financirat će se kreditom Europske investicijske banke i Svjetske banke, i to za ukupno tri dionice: Kiševo - Broćanac, Broćanac - Cerovica i Cerovica - Drenovac. Početak radova na dionici Kiševo - Broćanac predviđen je za ovu godinu. Trenutačno je u tijeku evaluacija ponuda kao i natječajna procedura za nadzor nad izvođenjem radova.

"Nakon toga će se pristupiti pregovorima o ugovoru i njegovu potpisivanju te je planirano da radovi započnu u ožujku ili travnju ove godine", kazao je Pravdić.

On je dodao da početak implementacije ovisi o stvarnoj efektivnosti kredita, što može dovesti do prolongiranja početka implementacije programa.

"Ali nadamo se da će se sve aktivnosti odvijati planiranom dinamikom i da će radovi započeti u planiranom razdoblju", rekao je Pravdić. U predstojećem razdoblju za realizaciju projekta bit će potrebno raditi i na eksproprijaciji nekretnina.