Nema dogovora o formiranju vlasti u HNŽ-u

Vlada ZHŽ, vodoprivreda, HNŽ, HNŽ, Vlada HNŽ, Denis Lasić, Vlada HNŽ, Skupština HNŽ-a, Vlada HNŽ, bojkot, Denis Lasić, pripravnici, HNŽ, Vlada HNŽ, popis, Vlada HNŽ, HNŽ, skupština hnž, stranke hnž-a, Vlada HNŽ, HNŽ, skupština hnž, imena, kandidati, HNŽ, skupština hnž, Mostar, Vlada HNŽ, Vlada HNŽ, CCI, županija, HNŽ, Skupština HNŽ-a, premijer Vlade HNŽ, tužiteljstvo hnž, Vlada HNŽ, Natječaj, javni natječaj, stipendije, Vlada HNŽ, Mostar, radionica
...kazao je predsjednik hercegovačko-neretvanskog Županijskog odbora SDP-a Aner Žuljević nakon današnjeg sastanka predstavnika četiriju stranaka (HDZ BiH, HDZ 1990, SDA, SDP) u Mostaru.

"Smatram da ćemo završiti ono što je definirano dnevnim redom koji su dobili zastupnici, a to je izbor rukovodstva Skupštine u dijelu u kojem je napravljen dogovor te izbor povjerenstava i definirat ćemo neke operativne stvari koje su nastale kao problem ove vlade, a što je vezano za zaključak Skupštine o zabrani zapošljavanja.

Što se tiče raspodjele resora, ono što smo mi danas kao stranke platforme ponudile jeste da u okviru postojećeg stanja ostane onakva raspodjela ministarstava kakva je bila u prethodnom sazivu. Dva HDZ-a su zatražila vrijeme da se oko tog zahtjeva očituju", kazao je Žuljević, dodavši kako će pregovori biti nastavljeni u petak, 26. kolovoza.

"Stav da zadržimo iste pozicije koje smo imali u nekoj podjeli prema nacionalnim blokovima u prošlom sazivu nama uopće nije prihvatljiv, tako da se 'platformaški' blok i blok dvaju HDZ-ova uopće ne mogu dogovoriti oko raspodjele resora", kazao je kandidat HDZ-a BiH za mandatara Vlade HNŽ-a Denis Lasić, dodavši da nakon današnjeg sastanka uopće više ne bi mogao reći kada će biti formirana buduća vlada.

Lasić je kazao kako na današnjim razgovorima nije spominjana srednja Bosna te da se stanje u HNŽ ne veže sa stanjem u srednjoj Bosni.
 Fena