ČERIN SVLADAO HUMAC Napeto finale 22. međužupne lige Hercegovine

Međužupna liga hercegovine
Hercegovina.info

Vikend iza nas bio je prepun sportskog duha. Među brojnim zanimljivim događanjima jedan se svakako istaknuo, a to je finalni susret međužupne lige Hercegovine, održan u sportskoj dvorani u Čitluku.

U prvom polufinalnom susretu, susrele su se ekipe iz župe Sv. Stjepana prvomučenika (Čerin) i župe Sv. Josipa (Domanovići), a nakon napetog dvoboja rezultat je bio 3:2 u korist ekipe Čerin. Uslijedio je još jedan uzbudljiv dvoboj između momčadi župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja (Gradina) i župe Sv. Ante (Humac), koji je okončan rezultatom 1:2 nakon izvođenja penala, u korist ekipe koja dolazi iz župe Humac. 

U borbi za treće mjesto, ekipa Domanovići osigurala je pobjedu rezultatom 2:3 protiv ekipe Gradina. 

Međužupna liga hercegovine

U finalu su susrele momčadi iz župa Čerin i Humac. Nakon napete borbe, Čerinjani su pobijedili s jednim golom razlike ostvarivši rezultat 3:2 čime su si osigurali prestižnu titulu prvaka 22. međužupne lige Hercegovine. 

„Prvo bi se zahvalio nasem fra Andriji Majiću koji nam je omogućio da predstavljamo našu župu sv. Ante Humac. Što se tiče same organizacije lige, don Branimiru Bevandi i njegovoj ekipi kapa do poda na sjajnoj organizaciji, od prvog kola do finalne večeri“, kazao je za Hercegovina.info Goran Medić, vratar drugoplasirane ekipe, te je nadodao kako liga iz godine u godinu raste, kako organizacijski tako i igrački, pa tako možete vidjeti profesionalne igrače kako predstavljaju svoju župu što jasno pokazuje da ovo nije nimalo lagan turnir. 

Međužupna liga hercegovine

Kako nam je objasnio, put do finala nije bio lagan. "I mi smo imali svoje probleme, svaki vikend nam je falio poneki igrač, pa tako i u finalu gdje je od nas bolja bila župa Čerin no ja sam ponosan na svoje suigrače, pokazali smo zajedništvo unatoč porazu i to će nam biti motiv da dogodine pokušamo otići korak dalje. Ja sam Bogu hvala imao priliku biti dio pobjedničke ekipe koja je katoličku ligu osvojila 2018. godine, a dogodine ako sve bude kako treba vraćamo se još jači da predstavimo našu župu u najboljem svjetlu“, zaključio je Medić. 

Inače, individualni talent također je nagrađen na ovom natjecanju. Darko Ivanković iz župe Sv. Stjepana prvomučenika Čerin zaslužio je nagradu za igrača turnira, titulu najboljeg strijelca ponio Mateo Petrušić iz župe Sv. Ante Humac, a Ivan Kalfić iz župe Sv. Josipa Domanovići proglašen je najboljim vratarom susreta. 

Osvajanjem naslova prvaka, ovogodišnji pobjednik osigurao je svoje mjesto na završnici Katoličke malonogometne lige, zajedno s prošlogodišnjim pobjednicima, župom Stolac. Završnica Katoličke malonogometne lige održat će se u Zagrebu 1. i 2. lipnja 2024. godine, obećavajući dodatno uzbuđenje i natjecateljski duh među vjernicima i ljubiteljima malog nogometa diljem regije.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.