Na Papinom stolu vino iz župe Kruševo kod Mostara

Papa, vino, Sarajevo, sretnice
... iz podruma Vilinka sa Sretnica u župi Kruševo kod Mostara. Od vina će biti: Vilinka - Žilavka i Vilinka - Blatina. Za aperitiv iz podruma Vilinka na stolu će bit: Loza - Vilinka, Orahovača - Vilinka, Višnjovača - Vilinka i Travarica - Vilinka. Predstavnici Organizacijskog odbora prečasni Franjo Tomić, ekonom Vrhbosanske nadbiskupije, i prečasni gospodin don Mladen Kalfić, kancelar, susreli su se na Sretnicama u Kruševu s vlasnikom vinarije Vilinka gosp. Velimirom Erešom i degustirali predviđena vina te dogovorili potrebne detalje.

Iz razgovora s Velimirovim ocem Dragom izražena je radost što je vino Vilinka prihvaćeno za čašćenje najdražeg gosta koji će ove godine pohoditi BiH. Dragin odgovor je bio: „A, ne možete ni zamisliti koliko je drago meni i cijeloj mojoj obitelji". Zaželjeli su da vino iz podruma Vilinka bude na zdravlje i na prisjećanje na Sretnice i Kruševo kod Mostara.

Na „Papinu stolu" naći će vina iz berba 2012. i 2013.

Na „stolu i zidu" vino ima već dvadesetak nagrada:
- Zlatna medalja Split - sajam gast 2011. za berbu 2009. Žilavka - Vilinka
- Zlatna medalja Mostarski sajam, 2011. za berbu 2009. Žilavka - Vilinka
- London (međunarodno natjecanje) - Decanter world wine awards 2013. - brončana medalja Vilinka - Žilavka 2012. U natjecanju je bilo 14.362 uzorka iz 52 zemalje svijeta.
- London (međunarodno natjecanje) - Decanter world wine awards 2013. podrum Vilinka dobio je i nagradu ‘Commended' za vino Vilinka - Žilavka 2011."
- London - Decanter world wine awards 2014. - brončana medalja Žilavka - Vilinka za 2013.

KTA