Na hercegovačkom jezeru Desivoje u jedrenju se okušalo 60 ljudi

jedrenje
jedrenje

Uređivanje obale

Organizator ove škole jedrenja je Kulturno-sportski centar Gacko, a izvodili su je članovi Jedriličarskog kluba iz Kragujevca.

Prema riječima Anđelke Boljanović, direktora Kulturno-sportskog centra, šezdesetak Gačana okušalo se u jedrenju.

- Ova škola jedrenja nastala je kao plod suradnje nas iz Kulturno-sportskog centra i Jedriličarskog kluba iz Kragujevca, a cilj je popularizacija ovog sporta, ali i našeg divnog jezera i plaže Vrba - Desivoje.

Ovo je vještačko jezero, a prije dvije-tri godine nekoliko entuzijasta iz Gacka, u suradnji s općinskom strukturom, počelo je uređivanja obala jezera. Napravljena je ova betonska plaža s odmaralištima i skakaonicom, a iz Kragujevca je došlo deset instruktora jedrenja - pojasnila je Boljanović.

Srđan Mastilović iz Jedriličarskog kluba Kragujevac kaže da su uvjeti na jezeru dobri za jedrenje.

Mnogo prijavljenih

- Cilj nam je da omasovimo ovaj sport, da se što više ljudi upozna s ovim sportom pa, ako izraze želju, naći će i razlog da se bave. Ja sam zadovoljan posjetom s obzirom na to da je proteklih dana bilo hladno i padala je kiša. Ovoliki broj prijavljenih nismo očekivali - zaključio je Mastilović.

Boljanović ističe da jezero Desivoj nije dovoljno iskorišteno.

- Mnogi koji prolaze ovim putem, svrate da se osvježe pa bi trebalo da ima i više sadržaja. Ovo jezero nije samo za Gačane nego za sve turiste koje put vodi ovim pravcem - kaže Mastilović za Dnevni avaz.