FOTO/VIDEO  Na Blidinju snježna idila s preko pola metra snijega

blidinje
... se prate. Obilan snijeg koji je zahvatio cijelo područje Parka stvorio je snježnu idilu vrijednu divljenja. Na području Gornjih Badnji izmjereno je 65cm snijega, na području Risovca 80cm snijega, a na pojedinim mjestima više.

Uvjeti na skijalištu su odlični, staze su spremne, skijanje se nastavlja od 9 sati. Svi oni koji nisu u mogućnosti uživati na stazi šetnja u prirodi, uz okrijepu toplim pićima i ukusnom tradicionalnom hranom, upotpunit će boravak u Parku.

Zbog izuzetno izraženih vremenskih nepogoda praćenih intezivnim snježnim padalinama i vjetrom, JU Ceste ŽZH privremeno je zatvorila dionicu iz smjera Posušja, zahvaljujući stabilizaiji vremena put je čist i prohodan. Dionice iz smjera Tomislavgrada i Jablanice su također prohodne i redovito se čiste, na navedenim dionicama nije bilo zastoja. Vozačima se savjetuje pojačan oprez uz obveznu zimsku opremu, javlja Blidinje.net.

Od nedjelje meteorolozi najavljuju, nove snježne padaline i niske temperature, koje će nadamo se omogućiti da ova skijaška sezona traje što dulje. Stanje u Parku prirode Blidinje pratite na LIVE kamerama i vremenskim stanicama.

HMS