MUP ZHŽ : Provedena akcija sankcioniranja stranih državljana

MUP HNŽ, policija, mup, krađa, policija, MUP ZHŽ, droga, crna kronika, kladionica, MUP HNŽ, alkohol, krađa, bakar, Široki Brijeg, MUP ZHŽ, Posušje, tučnjava, braća Šimić, mikrolok, policija, MUP ZHŽ, zlatan jurilj, prijetnje, sms, pljačka, policija, akcija, uhićenje, MUP ZHŽ, pljačka, radar, MUP ZHŽ, otmica, Grude, Široki Brijeg, pljačka, krađa, Ljubuški, Drinovci, provala, Ljubuški, provala, MUP ZHŽ, pljačka, Mostar, vindija, tučnjava, Ljubuški, MUP ZHŽ, policija, kazne, prekršajni nalog, provala, Vitina, MUP ZHŽ, krađa, Ljubuški, MUP ZHŽ, Livno, krađa auta, Posušje, krađa, Ljubuški, promet, MUP ZHŽ, Posušje, zlostavljanje, Lijanovići, Mercedes, krađa, Posušje, krađa, auto otpad, Grude, napad, policija, sdpbih, policija, kontrola, Lijanovići, brza vožnja, policija, ljubica biško, MUP ZHŽ, Posušje, provala, benzinska crpka, MUP ZHŽ, Posušje, krađa, Posušje, MUP ZHŽ, ukradeno vozilo, ukradeno vozilo, MUP ZHŽ, Ljubuški, lažna dojava, Grude, Posušje, radar
Cilj akcije bio je prvenstveno identificiranja i sankcioniranje vozača motornih vozila stranih registarskih oznaka, koje su prethodno stacionarni i prijenosni radar snimili u izvršenju prekršaja.

Također, tijekom akcije sankcionirali su se svi evidentirani teški prometni prekršaji.
Akciju su provodile mješovite policijske ophodnje, sastavljene od policijskih službenika iz Policijskih uprava i policijskih službenika Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ŽZH, po unaprijed sačinjenom planu.

Tijekom akcije, provedene na području općine Grude, kontrolirana su 94 vozila stranih registarskih oznaka, koja su u prethodnom razdoblju radarom snimljena 37 puta prilikom prekoračenja brzine.

U prometu je zatečen hrvatski državljanin (59) iz Podbablja kojeg je stacionarni radar, postavljen u Sovićima, tijekom listopada i studenog prošle godine 8 puta snimio prilikom izvršenja prekršaja prekoračenjem dopuštene brzine s vozilom marke Peugeot, IM registarskih oznaka.

Isti je priznao prekršaje, potpisao prekršajne naloge te platio kazne.
U prometu je zatečen i hrvatski državljanin (42) iz Imotskog koji je stacionarnim radarom snimljen prilikom izvršenja 7 prekršaja - isti je prekršaje počinio s vozilom marke Mercedes, IM registarskih oznaka, 6 puta snimio ga je stacionarni radar postavljen u Sovićima, a 1 put snimio ga je radar postavljen u Vitini.
Isti je priznao prekršaje, potpisao prekršajne naloge i platio kazne, a prekršaje su priznali i ostali vozači, koje je radar u prethodnom razdoblju snimio pri izvršenju prometnih prekršaja.

Tijekom akcije, provedene na području općine Ljubuški, kontrolirano je ukupno 100 motornih vozila stranih registarskih oznaka.

U prometu je zatečena hrvatska državljanka (34), s prebivalištem u Makarskoj, koja je u ranijem razdoblju 10 puta snimljena radarom prilikom izvršenja prometnih prekršaja s vozilom marke Mercedes; ista je priznala počinjene prekršaje i prihvatila sankciju.

U prometu je zatečeno još 18 stranih državljana, koji su u ranijem razdoblju radarom snimljeni prilikom izvršenja prekršaja - istima su uručeni prekršajni nalozi, i već su platili kazne. Također, sankcionirana je i vozačica koja je zatečena prilikom nepropisnog pretjecanja.

Tijekom akcije, provedene na području općine Posušje, kontrolirano je 129 motornih vozila stranih registarskih oznaka. Utvrđeno je da su vozači nekih od kontroliranih vozila u ranijem razdoblju počinili ukupno 23 prometna prekršaja (prekoračenje brzine), a isti su snimljeni stacionarnim ili prijenosnim radarom prilikom izvršenja prekršaja.

Svi vozači priznali su prekršaje, potpisali prekršajne naloge i platili kazne.
Najviše prekršaja, ukupno 5, počinio je vozač Golfa ST registarskih oznaka.

Tijekom akcije, provedene na području općine Široki Brijeg, kontrolirano je 51 vozilo stranih registarskih oznaka - utvrđeno je da su od kontroliranih vozila 4 u ranijem razdoblju snimljena radarom prilikom izvršenja prekršaja - vozači istih priznali su krivnju, potpisali prekršajna naloge i platili kazne.

Tijekom akcije iz prometa je isključen i 1 vozač neregistriranog motocikla kao i dva vozača, koja su upravljala motornim vozilima bez položenog vozačkog ispita, a uz to jedan od njih bio je i pod utjecajem alkohola.

Tim vozačima također su uručeni prekršajni nalozi.

MUP ZHŽ i Posušje-online.info