MUP ZHŽ pokreće akciju "Školarac"

Primarni cilj akcije „Školarac" jeste zaštita djece kao sudionika u prometu, što uključuje pomoć djeci prilikom dolaska u školu i prilikom odlaska iz škole kući, kao i upozoravanje djece o opasnostima u prometu i educiranje djece o pravilima koje trebaju poštivati u prometu.
Primarna ciljna skupina ove akcije su djeca kao sudionici u prometu, a sekundarna ciljna skupina su vozači motornih vozila.
Tijekom akcije „Školarac" policijske ophodnje pojačano će kontrolirati promet u blizini Osnovnih škola, kao i na onim dionicama cesta na kojima se očekuje pojačano kretanje djece školskog uzrasta, te će kontrolirati i sankcionirati vozače koji kršenjem prometnih propisa ugrožavaju sigurnost djece i ostalih sudionika u prometu, a u blizini Srednjih škola posebna pozornost će se obratiti na vozače koji upravljaju motornim vozilom prije stjecanje prava na upravljanje tj. bez položenog vozačkog ispita.
Također, kontrolirat ćemo i sankcionirati vozače vozila javnog prijevoza koji prilikom prijevoza djece ne koriste adekvatna stajališta za ulaz i izlaz putnika.

UPRAVA POLICIJE MUP-a