Županijsko tužiteljstvo obustavilo istragu protiv Ante Glibića

Ovu informaciju Dnevnom listu  potvrdila i odvjetnica Nada Dalipagić koja zastupa obranu Glibića u ovome slučaju.

"Tužiteljstvo je obustavilo istragu protiv moga branjenika, jer je utvrđeno da u njegovom ponašanju nije bilo nikakvih elemenata kaznenog djela", izjavila je odvjetnica Dalipagić. Prethodno su Glibića saslušali policijski inspektori i tužitelj Predrag Tomić, koji radi na ovome slučaju

Dnevni list podsjeća kako su prošlog tjedna u noći sa srijede na četvrtak, dvije osobe ranjene u oružanom sukobu na platou Stambeno-poslovnog centra Rondo u Mostaru. Ranjeni su Ante Glibić, rođen 1980., i Dejan Buhovac, rođen 1981., obojica iz Mostara. Njih dvojica su hospitalizirani na kirurškom odjelu Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru i zadobili su lakše ozljede.

Do incidenta je došlo oko 4 sata ujutro nakon čega je odmah na mjesto događaja upućena interventna postrojba iz Policijske uprave. Još za vrijeme zaustavljanja vozila policija je izdavala naredbe u smislu odlaganja oružja i prestanka pucnjave. Policajci su vidjeli jednu osobu koja je bila pogođena i drugu osobu kako trči s pištoljem u ruci.

Ubrzo nakon toga osoba koja je išla u smjeru policije ispalila je dva hica u smjeru iste i tada je pripadnik policije ispalio jedan hitac u zrak u cilju upozoravanja na ozbiljan oružani napad. Ta je osoba nakon toga odložila svoje oružje, navedeno je u službenom priopćenju MUP-a HNŽ-a nakon pucnjave.

U policiji i Tužiteljstvu još se službeno ne oglašavaju o detaljima istrage koja još nije završena.