Zračna linija Mostar - Pescara od idućeg tjedna

Zračna luka Mostar

..., te da ćemo ove godine imati oko 60 tisuća putnika, za razliku od prethodne kada ih je bilo oko 40 tisuća", kazao je u izjavi za novinare direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić, nakon sastanka u Gradskoj upravi s talijanskim gostima i gradskim predstavnicima.

Raspudić je istaknuo kako je ova linija veoma važna kako zbog turizma tako i zbog gospodarskih odnosa Mostara i Pescare te kako će se u idućem razdoblju s talijanskom regijom Abruzzo uspostaviti trajniji odnosi tako da letovi iz Pescare idu i prema ostalim destinacijama. Direktor ministarstva za ekonomski razvoj Italije Vicenzo Donatan kazao je kako je uspostavljanje zračne linije između Pescare i Mostara kruna dugogodišnje suradnje koju imaju Regija Abruzzo i Grad Mostar.

Gradonačelnik Bešlić je nakon sastanka izrazio zadovoljstvo uspostavljanjem zračne linije između Pescare i Mostara, kazavši kako je na današnjem sastanku s talijanskim gostima bilo riječi i o drugim projektima.

Riječ je o razvoju gospodarstva, brodskom povezivanju s lukom Ploče, poticanju razvoja Grada Mostara kroz Jadransko-jonsku regiju, te projektu iz oblasti zdravstva, gdje će talijanski liječnici presađivati koštanu srž za ljude iz BiH.

FENA