Zorić: Više od 150 biciklista na XC utrci u Mostaru

Po njegovim riječima, utrka je jedinstvena za Mostar jer će nakon više od 50 godina taj grad biti domaćin biciklističkog natjecanja.

Organizator utrke je Biciklistički klub Mostar i na utrci će moći sudjelovati licencirani vozači svih dobnih skupina, ali i rekreativci, kazao je Zorić, dodavši kako je staza za utrku kružna duga je 6600 metara.

Za prva tri prvoplasirana natjecatelja u svim kategorijama bit će osigurane novčane ili robne nagrade, a primit će i pokale, odličja te priznanja. Prijave za utrku mogu se slati putem obrasca na internet adresi www.bkmostar.ba ili na sam dan utrke na licu mjesta.

Predsjednik BK Mostar napomenuo je kako će dan prije utrke, 24. ožujka, biti će upriličena promocija downhill (DH) staze na brdu Fortica iznad Mostara.

Inače, utrka u Mostaru je prva od ukupno pet utrka Škoda XC lige, a organizira je MTB Asocijacija Biciklističkog saveza BiH. Izvršni organizator lige je Udruga brdskih biciklista iz Sarajeva u suradnji s Biciklističkim klubom Mostar, Rekreativnim biciklističkim klubom Japod iz Bihaća, Biciklističkim klubom Bihać74, Biciklističkim klubom Živinice, Brdsko-biciklističkim klubom Extreme iz Tuzle, te Planinarsko-alpinističkim klubom Summit iz Banja Luke.

Osim Mostara, utrke se još voze u Bihaću (29. travnja), Tuzli (10. lipnja), Sarajevu (1. srpnja), te zadnja u Banjoj Luci (9. rujna).

Fena