Zimsko sunce izmamilo Mostarce u park Zrinjevac i obiteljsku šetnju

park-zrinjevac-mostar
park-zrinjevac-mostar
...Mostarci ponovno mogu uživati u lijepom vremenu, a mnogi su takvu priliku odmah i iskoristili.

U ponedjeljak počinje škola

Pri tom prvenstveno mislimo na one najmlađe kojima je boravak u kući "najteža kazna", ali isto tako i školarce kojima u ponedjeljak, 11. siječnja, završava onaj kraći, zimski raspust i slijedi povratak u školske klupe.
Stoga nimalo ne iznenađuje što smo u jučerašnjoj "patroli" po mostarskim ulicama vidjeli mnogo bračnih parova u šetnji s djecom, u parku Zrinjevac ponovno su se mogli čuti veseli dječji glasovi, a također se na klupama u parku mogao vidjeti i pokoji umirovljenik.
Tu smo zatekli i baku Stanu koja nije propustila priliku s unukom Leom izaći u šetnju i poigrati se u parku, piše Večernji list BiH.
- Ovo je dobro i za mene i za Leu. Nema ništa gore nego kad je dijete zatvoreno u kuću, a tako je bilo ovih dana jer kiša nije prestajala. Iako je bilo dosta sunčano za ovo doba godine, čim je kiša počela, odmah nam je i dosadila. A nas dvije, čim grane sunce, dobro se obučemo i u park. I ja rijetko propuštam priliku za šetnju, pogotovo u zimskom razdoblju kad je lijepo vrijeme, jer znam da već sutra može "okrenuti", s osmjehom nam priča baka Stana.

"Veselo" u parku

A daleko od toga da su one jedine, u parku Zrinjevac jučer je bilo poprilično "veselo".
Bilo je djece na ljuljačkama, klackalicama, a punom parom "radio je" i tobogan. Sve to je, mora se priznati, u manjoj mjeri nego kad je vrijeme toplije, što na kraju krajeva i ne čudi, no ipak mostarskom suncu teško se može odoljeti, pa makar ono bilo i ono "škrto", zimsko.

Vecernji list