Želio uraditi fakultetski rad, a umalo zaradio prijavu za navijački nered

... barem u nekoliko dana skloniti sa naslovnica novina i internet portala zbog navijačkih nereda. Svjedoci smo da se u Londonu prije utakmice Lige prvaka desio također huliganizam i tuča navijača Bayerna i Borussije.

Mediji su to prenijeli, ali zasigurno nisu naširoko pisali o tome. O neredu koje je napravilo 100-200 navijača/huligana iz zapadno Mostara već se uveliko piše na svim bosanskohercegovačkim medijima.

Na naš e-mail stiglo je i pismo studenta iz Rame koji studira u Mostaru, a koji je želio prisustvovati gradskom derbiju i podatke sa njega predstaviti kao svoj završni rad na fakultetu na temu "Ponašanje pojedinca u gomili/masi". Zbog svega gore očito da će trebati pronaći neku novu temu, a e-mail vam prenosimo u cjelosti:

"Do sada sam prisustvovao na četiri utakmice Zrinjskog u ovoj sezoni i iste sam gledao sa zapadne tribine. Prošli tjedan sam se prijavio u Klub navijača nebi li na taj način mogao promatrati događanja kako se pojedinac snalazi u masi i to sve prenijeti na papir i napraviti završni rad na svom fakultetu.

Nikada nisam imao problema sa policijom, a dobio sam informaciju da svi oni koji žele prisustvovati derbiju moraju da se prijave u Klub navijača sa osobnom iskaznicom. Već isti dan sam to uradio, a momci iz Kluba navijača su mi rekli da navratim za dan dva u vezi ostalih informacija.

Najčudije mi je bilo kada sam došao da kupim ulaznicu i informairam se o polasku za Vrapčiće, a momci iz Kluba navijača su mi rekli da mi je policija zabranila odlazak na utakmicu. Tražio sam objašnjenje našto su mi rekli da odem u MUP i tamo se žalim jer su me tamo i prekrižili. Dolaskom u MUP i kucanjem na mnoga vrata nitko mi nije želio dati objašnjenje zašto se do desilo.

Jučerašnji dan sam proveo u kući i gledao televiziju sa svojim ukućanima, a nakon utakmice koju sam promatrao na tv-u sam morao otići u MUP da dadnem iskaz o neredima za koje sam prvi put čuo u samom MUP-u. Nakon iskaza sam pušten kući i mislim da ovo jedino ima kod nas.", stoji u e-mailu koje je stiglo na našu adresu!!!

HERCEGOVINA.info