Zbog čega je McDonald's u Mostaru zatvoren?

... hrane, birokracije u našoj zemlji sa zakonima koji su u najmanju ruku teški za shvatiti itd. Pitamo se da li je moguće da smo sredina u kojoj jedan od najpoznatijih brendova vjerojatno oborio rekord u dužini rada ali naravno onaj negativni rekord odnosno da restoran nije radio niti punu godinu dana.

Kada bi realno sagledali situaciju ne samo u Mostaru nego i šire sa pravom se možemo zapiti kako restorani pozitivno posluju uz sve troškove koje imaju, javljaju se i neki troškovi na koje ne možete računati bez obzira koliko ste dobar plan poslovanja napravili.

Stoga se pitamo da li je i McDonald's-ov restoran u Mostaru sa tolikom brojem zaposlenika, najmom i svim ostalim troškovima mogao pozitivno poslovati u situaciji kakva je danas kod nas?

Da li će biti ponovno otvoren danas se nije moglo saznati. Mišljenja smo ukoliko se ovaj restoran trajno zatvori da smo svi mi na gubitku. Iako Hercegovina ima bogatu ponudu kako autohtonih tako i modernih restorana, McDonald's je mogao samo upotpuniti tu ponudu kako za lokalno stanovništvo tako i za turiste.

A kao najveći gubitak možemo reći da su radna mjesta koja su u današnje vrijeme prava rijetkost. Dok prema navodima direktora marketinga i komunikacija Gliese 581g DL McDonalds, Adia Hadžiarapovića, za samo devet mjeseci, McDonalds u proračune HNŽ-a i Grada Mostara uplatio pola milijuna KM raznih prostojbi, naknada i doprinosa, zaposlivši 45 osoba.

Nadamo se ipak da na kraju nećemo biti sredina o kojoj će pričati da ni McDonald's nije mogao uspjeti a za eventualne propuste da će odgovarati oni koji su i krvi za njih, bilo da su to odgovorni ljudi u McDonald's-u BiH, bivši zaposlenici, inspektori ili netko drugi.

Izvor: moj-restoran.info