FOTO  Završena obuka iz palijativne njege u Mostaru

Završena obuka iz palijativne njege u Mostaru

Usuradnji s Caritasom Mostar, SEC je tijekom proteklih pet mjeseci organizirao neformalnu obuku iz palijativne njege za 18 osoba, pretežno uposlenika domova za starije na području Hercegovine.

Tim stručnih predavača iz inozemstva i Bosne i Hercegovine, kroz šest modula radio je sa SEC-ovim polaznicima na razvijanju vještina njege umirućih, svih aspekata komunikacije u palijativnoj njezi, etičko-moralne i psihosocijalne skrbi terminalnih bolesnika, kao i na prevenciji sagorijevanja u poslu. Dr. Harald Retschitzegger iz Beča, specijalist za palijativnu medicinu koji je s dva dana intenzivne obuke zaključio edukaciju u Mostaru, istaknuo je zadovoljstvo suradnjom sa SEC-om Mostar i velikom motiviranošću polaznika za usvajanjem novih kompetencija.

Obuka je završena dodjelom certifikata koje su polaznicima na svečanoj završnoj ceremoniji dodijelili Tanja Raič Tarčuki, voditeljica SEC-a p.j. Mostar i Zlatko Malić, projekt menadžer SEC-a. Polaznici su na poklon dobili i simbol zasluženog postignuća: SEC-ovu medalju za uspješan završetak obuke, koju su u drvetu izradili u gospodarskom društvu za upošljavanje osoba s invaliditetom „Rad-dar".
Sa sjedištem u Banja Luci, te podružnicama u Mostaru i Travniku, ustanova je osnovana u sklopu projekta kojeg provode Caritas Austrije i Caritas Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, a financiraju ga Austrijska Razvojna Agencija, Vlada Gornje Austrije i Caritas Austrije. U podružnici u Mostaru trenutno se provode dvije javno važeće obuke: Program osposobljavanja za obavljanje poslova njegovatelja/ica starih osoba i Program osposobljavanja za pružanje podrške i asistencije osobama s intelektualnim teškoćama.
Više informacija o radu ove Ustanove i svim ostalim programima koje nudi možete saznati na web portalu www.sec.ba ili facebook stranici www.facebook.com/sec.ba