Završena Alter Kultura u Mostaru

... prakse kao strategije kritičkog djelovanja unutar javnog prostora" te predstavljanje programa Kultura za razvoj, od strane menadžerice Renate Radeka, u sklopu kojeg je podržana platforma Alter Kultura.

"Drago mi je vidjeti da projekt koji je nastao na bazi suradnje gradova Sarajeva, Banje Luke, te Tuzle i Mostara, sada dobiva konkretne okvire suradnje umjetnika iz ovih gradova koja će se nadam se nastaviti putem otkrivanja zajedničkih interesa među kulturnim djelatnicima", istakla je Renata Radeka, menadžerica programa Kultura za razvoj. 

Nakon diskusije održana je prezentacija francuskih umjetnika Alana Fertila i Damiena Teixidora, koji se kroz svoje umjetničko djelovanje bave skate kulturom i koji će u Mostaru voditi radionicu za izgradnju elemenata za budući skate park zajedno s lokalnim skejterima. 

U nedjelju je  program nastavljen jutarnjom akcijom postavljanja (Re)collecting Mostar - arhiva na otvorenom, dok je u popodnevnim satima na igralištu iza Centra za kulturu organizirano druženje s Fertilom i Teixidorom. Na ovom događaju su se predstavili mladi mostarski skejteri, DJ-evi, plesači i drugi performeri, uz postavku prve skulpture koju su umjetnici realizirali i koja će obilježiti početak radionice za budući skejt park u Mostaru. 

Alter Kultura - platforma koja kroz povezivanje kulturnih aktera Banje Luke, Mostara, Tuzle i Sarajeva želi pridonijeti decentralizaciji kulture u BiH stiže 26. lipnja u dvodnevnu posjetu Tuzli, a 29. i 30. lipnja završava u Sarajevu. 

Alter Kulturu čine udruženja "Pravo ljudski" iz Sarajeva, UNSA GETO iz Banje Luke, OKC Abrašević iz Mostara i Centar za stvaralački, istraživački i građanski angažman "Grad" iz Tuzle, priopćeno je iz Udruženja "Pravo ljudski".

Fena