Zavjet: Stećak na mjestu pogibije branitelja nije inat spomenik!

zavjet, spomenik, vijećnica
Predsjednik podružnice "Zavjeta" za Hercegovinu i jedan od zapovjednika Vojne policije HVO-a u ratu, Franjo Cvitković u izjavi novinarima je kazao kako podignuti stilizirani stećak nije "inat spomenik", već spomenik "poginulim momcima na nesretnom mjestu".

Na upit" da prokomentira političke konotacije ovog spomenika, kao i tzv "spomeničku krizu u Mostaru", Cvitković je kazao:

"Ljudi sve živo izpolitiziraju. Mi smo država politike, izbornih kampanja....Udruga Zavjet nije udruga niti jedna hrvatske političke opcije, već je ona udruga svih hrvatskih političkih opcija. Ne dopuštamo nikakvo politiziranje spomenika i svi oni koji sa bošnjačke strane žele to ispolitizirati, neka ih je sram njihovih žrtava" - zaključio Cvitković.

Spomenik u obliku stiliziranog stećka sa uklesanim simbolima hrvatskog grba, križa kao i lika srednjevjekovnog ratnika, postavljen je na parteru pored Gradske vijećnice Mostara.

Nepoznate su ososbe kasnije postavile spomenik pripadnicima Armije BiH na parteru pored Vijećnice,iako nikada njezini pripadnici nisu boravili na tom području, niti je itko od njih poginuo na tom mjestu. (Dnevnik.ba)