Zatraženo pritvaranje lopova koji uporno provaljuje po Mostaru

...koji je u protekla tri mjeseca, otkad je uvjetno pušten iz zatvora, provalio u nekoliko stanova, kuća i automobila po ovom gradu.

Priznao krađe

Uhitili su ga dok je šetao gradom s ukradenim kasetofonom u rukama. Pretražili su ga i našli mobitel Nokia koji je iste večeri ukraden iz jednog drugog automobila. Bajrića su priveli u postaju gdje je priznao da je u četvrtak navečer provalio u dva automobila, Golf i Škodu Octaviju, odakle je ukrao kasetofon i mobitel. Bajrić je jučer popodne priveden u zgradu Tužiteljstva, a dežurna tužiteljica Sabina Beganović je, nakon ispitivanja, odlučila tražiti od suda da ga se smjesti iza rešetaka kako bi građani i policija Mostara malo odahnuli. Podsjetimo, Bajrić je uhićen i prije nekoliko tjedana. Tada su ga priveli jer je u mjesec dana provalio u deset vozila, četiri stana i jedan kafić. Jednom provalom u obiteljsku kuću Bajrić je pričinio materijalnu štetu od oko deset tisuća maraka, a iz automobila je krao MP3 autokasetofone koje je kasnije prodavao za novčani iznos od 20 do 30 maraka. Kako nam je rekao izvor iz policije, Bajrić je ukradene predmete prodavao za smiješno niske cijene. Tako je ukradeno prijenosno računalo vrijedno 1500 maraka prodao jednom Mostarcu za 70 maraka.

Provalio u novinarov stan

On je prošlog mjeseca provalio i u stan našeg novinara sportske redakcije Tonija Borasa. Dok se naš novinar nalazio na radnom mjestu, Bajrić je ušao u njegov stan i ukrao dva prijenosna računala, Lenovo i Siemens Fujitsu, LCD ekran od računala, glazbenu liniju, TV, fen za kosu, mašinicu za šišanje, MP3 player, lovački nož, dvije jakne, dvoje hlače, duksericu i tenisice. Samo tri tjedna prije Bajrić je s konopca ukrao hlače i džemper. Zanimljivo, kada su ga policajci priveli, na sebi je nosio hlače koje je ukrao našem novinaru. Inače, Bajrić je u rujnu prošle godine izišao iz zeničkog zatvora gdje je odležao četiri i pol godine zbog teških krađa. Bio je osuđen na pet i pol godina, ali je prijevremeno uvjetno pušten. "On se mora skloniti s ulice, jer je njemu to zanat. Čim je na slobodi, on provaljuje i krade", rekla je tužiteljica Beganović, dodavši da 31-godišnjak ima bogatu kaznenu evidenciju. Prema neslužbenim informacijama, Bajrić je krao kako bi namaknuo novac za drogu.

Piše: I. Herceg/dnevni list