Zastupnici u Skupštini HNŽ preuzeli mandate

zastupnici hnž
zastupnici hnž
Sjednica je protekla u znaku verifikacije mandata i polaganja zakletve.

Od ukupno 30 mandata, koliko se, inače, dodjeljuje u toj skupštini, svi zastupnici su danas položili zakletvu i preuzeli certifikate.

Rukovodstvo Skupštine nije izabrano, kao ni klubovi naroda, odnosno, stranaka, a za to je, kako je rečeno, ostavljeno dodatno vrijeme te je nastavak ove sjednice zakazan za ponedjeljak, 3. prosinca.

Inače, u HNŽ-u je HDZ BiH osvojio 13 mandata. U skupštinske klupe iz ove stranke tako će sjesti Nevenko Herceg, Iva Raguž, Tomislav Martinović, Zora Dujmović, Đuro Prkačin, Julineta Jurić, Damir Džeba, Slavko Bilić, Vera Konjevod, Milica Pehar, Marija Bošković, Andrea Pehar i Stana Burić.

Stranka demokratske akcije (SDA) ima osam mandata, a zastupnici koji će predstavljati ovu stranku su Šerif Špago, Ajdin Teletović, Irma Memidžan, Elvedin Grcić, Alisa Hajdarović, Edis Džino, Amir Šelo i Mejrima Hasić.

SDP je dobio tri mandata, koja su osvojili Aner Žuljević, Vesna Saradžić i Ismet Lulić. Dva mandata osvojila je Koalicija Hrvatsko zajedništvo, a ona su pripala Mariji Bešker i Ivanu Odaku. Isto toliko mandata osvojio je i SBB, koji će predstavljati Kenan Memić i Nermin Vrtić.

Demokratska fronta (DF) i Hrvatska republikanska stranka (HRS) osvojili su po jedan mandat. Iz DF-a u klupe će Selma Drljević, a u ime HRS-a Slaven Raguž.