Zapaljeni auti vlasniku lanca ljekarni u Mostaru

Zapaljeni auti vlasniku lanca ljekarni u Mostaru
... Petra Krešimira IV. u Mostaru nakon što im je netko, prema svemu sudeći, benzinom polio i zapalio dva automobila koja su u njihovu vlasništvu.

Kanta s benzinom

Policijski glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak jučer je izjavio kako je vještak utvrdio da se nesumnjivo radi o podmetnutom požaru s dva žarišta te da istraga traje. Prlić je za naš list izjavio kako su piromani vjerojatno pred njegovu kuću donijeli kantu s benzinom i potom su polili i zapalili aute.

"Kćerka je gledala televiziju, nije joj se dalo spavati. U dva i pol sata čula je da je neka eksplozija bila. Vjerojatno je pukla guma kako su ovi zapalili", objasnio je Prlić, dodavši kako ga je kćerka pozvala, a i sin mu je rekao: "Tata, što je ovo, gori ti auto!"

Ovaj biznismen kaže kako je brzo otrčao pred kuću te razvukao crijevo sa slavine kojim je pokušao ugasiti vatru.

"Ja sam vodom to pokušao ugasiti, ali nije se moglo. Osim moga auta, požar je zahvatio i auto moga sina. Znači, izgorjeli su Passat CC mog sina, koji je potpuno izgorio, i ovaj moj automobil Audi A6", naveo je Prlić.

On je dodao kako su se policajci nalazili u blizini te su brzo došli, a stigli su i vatrogasci koji su ugasili požar na automobilima.

Lanac ljekarni

"To je to, sreća je da kuća nije izgorjela", zaključio nam je Prlić, koji je našem fotografu pokazao i kantu koja je ostala u blizini kuće, a sumnja se da su piromani u njoj donijeli benzin kojim su zapalili aute obitelji Prlić.

Policijski glasnogovornik Bošnjak je također potvrdio kako su gorjeli auti u vlasništvu tvrtki obitelji Prlić, a na pitanja je li netko u ovoj obitelji ranije primao prijetnje te jesu li se vlasnici izjasnili o eventualnim motivima paljevine, odgovorio je da će se morati pričekati rezultati istrage. Prlić inače posjeduje brojne ljekarne: čitav lanac Lupriv ljekarna u Mostaru, lance ljekarni Cortex u Splitu, veledrogerije Farmos u Mostaru i farmaceutske kuće Crofarm u Ljubuškom, a bio je postavljen i na čelno mjesto Stručnog vijeća Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH. Poznat je i po angažmanu u Rotary clubu Mostar. Prema podacima s njihove internetske stranice, Prlić je i jedan od inicijatora osnivanja ovog kluba u Mostaru koji okuplja brojne poznate osobe te djeluje po rotarijanskim načelima i provodi humanitarne akcije. Zašto bi mu sada netko zapalio auta, nepoznato je, no podsjetimo kako su prošle godine u Mostaru jedno vrijeme djelovali lopovi koji su krali i palili Golfove, pa su zabilježene i paljevine kombija, a sada su se na meti našli i auti poznatog biznismena. I.H./dnevni list