Za spašavanje Čuljka morali smo zvati čak i Bruxelles!

Podsjetimo se, u subotu je Jozo Čuljak doživio teški moždani udar. U mostarskoj bolnici nije bilo mogućnosti za njegovu operaciju, pa je na dramatičan način, prvo helikopterom HV-a, a potom zrakoplovom iz Splita prevezen u Zagreb i istoga dana uspješno operiran.

Nije bilo izbora

Dan nakon operacije nađem se s dr. Markom Radošem na Gospojinskom derneku u Seonici, gdje je rođen i provodi godišnji odmor. Inače me s Markom veže višegodišnje prijateljstvo još od Domovinskog rata, kad smo zajedno radili u Sanitetskom stožeru Herceg-Bosne, piše slobodna dalmacija.

− Slučajno sam se našao u Posušju s Tomom Marićem, kad je njega nazvao dr. Ante Kvesić, ravnatelj Kliničke bolnice Mostar − kazuje dr. Radoš. − Kazao je da imaju teškog bolesnika, pa traži broj telefona Veljka Lončara koji ima gliser, pa bi gliserom prebacili dr. Paladina s Korčule u Mostar radi operacije. Onda je Tomo kazao da sam ja tu, pa je tako počela dramatična akcija spašavanja Joze Čuljka...

Dr. Radoš je odmah otišao u Mostar, utvrdio dijagnozu i da bolesnik mora hitno u Zagreb. Ali kako? Nije bilo druge nego zrakoplovom, zaključio je telefonski liječnički konzilij. No, budući da predsjednički zrakoplov iz Zagreba ne može sletjeti na zapušteni mostarski aerodrom, moralo se pozvati ljude iz HV-a.

− Bili smo prisiljeni upustiti se u birokratski labirint raznih potvrda i odobrenja s neizvjesnim ishodom − kaže dr. Radoš. − Srećom smo dr. Kvesić i ja imali dovoljno ratnog iskustva u sličnim situacijama. Pa smo aktivirali mobitele i barem 400 puta nazvali ljude od bolnice u Zagrebu i Mostaru, do vlada BiH i Hrvatske, te predsjednika Ive Josipovića. Morali smo zvati čak Bruxelles i dobiti odobrenje leta, jer je Hrvatska, za razliku od BiH, članica NATO-a.

Dakle, helikopter HV-a je i helikopter NATO-a. Tu je presudnu ulogu odigrao Petar Škorić, operativni časnik za spašavanje pri HV-u u Divuljama. Sjajan momak. Čitava je operacija tekla savršeno, a budite uvjereni da to ne bismo mogli odraditi bez ratnog iskustva koje smo imali.

Naravno da me raduje to zajedništvo u nevolji i sluh koji su pokazali baš svi do Vlade i Predsjedničkog ureda i samog predsjednika. Na kraju je dr. Radoš pozvao Petra Škorića i zahvalio mu za trud i umijeće da u vrijeme godišnjih odmora osigura helikopter i zrakoplov.

Mostarski problem

− A Petar će meni: “Doktore Radoš, jeste li vi iz Duvna?” Kad sam odgovorio potvrdno, on pita iz kojega sam sela. Na kraju se ispostavi da je i on Duvnjak iz Rošnjača, čak predsjednik Zavičajnog društva “Zavelim”. Pa da. Zašto Duvnjak, Hercegovac, Bosanac ne bi bio i dobar hrvatski državljanin?

Drama spašavanja Joze Čuljka otvorila je problem mostarske zračne luke, koja je prije rata bila u razini dubrovačke. Mostar je čak imao tvornicu vojnih zrakoplova, a Međugorje godišnje posjeti milijun hodočasnika. Zar tu ne leže razlozi da se ona uredi po modernim standardima?, upućuje dr. Radoš pitanje i bosanskohercegovačkim i hrvatskim vlastima.

petar miloš