Vozači Formule 1 igrat će humanitarnu utakmicu za Mostar

Tako je bilo i ove godine, pod pokroviteljstvom grada Cittadella i u suradnji s udrugom Asl Cittadella, a u organizaciji Svjetske fondacije pilota za solidarnost ONLUS, čiji je predsjednik Mario Di Natale. Ukupan prihod s utakmice između pilota i Lions Teama ide u korist izgradnje dječje bolnice u Beninu u Africi i dijelom za pomoć poplavljenima u talijanskoj regiji Veneto, piše slobodna dalmacija.

Utakmica se odigrala u nedjelju na stadionu Pier Cesare Tombolatou Cittadelli, povodom završetka 29 sezone, a unatoč lošim vremenskim uvjetima i jakoj kiši koja je padala tijekom cijelog susreta, na stadionu se okupilo nekoliko tisuća gledatelja.

Za pilote Formule 1 nastupili su svjetski prvak sedam puta Michael Schumacher, Maro Engel, Ivan Capelli, Patresse Riccardo, valerio Alberto, Marco Bonanini, Emanuele Piro, Matteo Munari, Montanari, Anapoli , Sandro Cois, Chiappuci , Lex Caffi.

Na poziv predsjednika Maria Di Natalea, predsjednika Svjetske fondacije pilota formule 1 za solidarnost - ONLUS, utakmici su bili nazočni i predstavnici Grada Mostara. Tom prigodom predsjednik Di Natale sa svojom kćerkom Barbarom, koja je sudjelovala u organizaciji i ove utakmice, najavio je skori dolazak u Mostar s ciljem da se iduće godine nakon završetka sezone Formule 1 organizira humanitarna nogometna utakmica između Gradske uprave Mostara i pilota Formule 1.

Mjesto utakmice još nije dogovoren, vrlo vjerojatno da će to biti jedan grad u Italiji, a sav prihod utržen od prodaje ulaznica i sponzora išao za pomoć Centru za stare osobe u Mostaru i djeci s posebnim potrebama