Vlasnik zapaljenog Volkswagena u Mostaru: 'Mislim da netko želi unijeti nesigurnost'

paljevina, zapaljeni kombi, Mostar

Čarapinin Volkswagen kombi je preksinoć oko 00.15 sati zapaljen dok je bio parkiran ispred zgrada u Ulici kralja Tomislava u Mostaru, preko puta restorana "Megi", a pet minuta kasnije par ulica dalje planuo je i kombi Mercedes.

Snimljen auto
"Samo su došli tu, razbili staklo na kombiju, nešto ubacili unutra i zapalili ga", pojasnio je Čarapina, kojeg smo jučer zatekli na ulici ispred svog izgorjelog vozila.
Na naše pitanje je li netko vidio piromane, Čarapina odgovara kako su mu iz policije rekli da su kamere snimile jedan auto u blizini u isto vrijeme kada je podmetnut požar. "Rekli su mi da su tu dolje (Čarapina je pritom rukom pokazao prema takozvanom vrhu Avenije) snimili neke momke kako su tuda prošli u Lanciji bez registracijskih oznaka, to je bilo skoro u isto vrijeme kada je podmetnut požar na mom kombiju", objasnio je on.
Dodao je kako nije imao nekih prijetnji te da ne zna zašto bi baš njemu netko zapalio kombi. Riječ je o starijem modelu marke Volkswagen, a Čarapina objašnjava kako ga sada mora prodati na staro željezo. "Da je mene netko htio ‘zavaliti', mogli su me ‘zavaliti' za 20 tisuća, a ne ovako za par tisuća", izjavio je Čarapina objašnjavajući kako mu je samo nekoliko metara dalje na ulici bio parkiran i drugi noviji kombi, a ispred zgrada je stajao i njegov auto koji, kako kaže, pokušava prodati da prebije dugove.
"Da su imali nešto protiv mene osobno, pa zapalili bi mi sve to, ne bi mi palili samo ovaj jedan kombi", smatra Čarapina.

Razmak pet minuta
On je uvjeren da iza ovih paljevina stoji netko kome je namjera unijeti nesigurnost među građane te da se sve radi po nečijoj politici. "Evo sada niti susjedima neće biti svejedno parkirati na ovom mjestu, pa noćas je zapaljen čovjeku kombi u Centru 2, normalan čovjek. Kombi mu je bio parkiran na ulici, a oni su ga zapalili. Ranije su palili Golfove", rekao je Čarapina jučer za Dnevni list. Srećko Bošnjak, glasnogovornik Uprave policije MUP-a HNŽ-a, rekao je kako su samo pet minuta nakon što im je dojavljeno da je izgorio kombi u vlasništvu Čarapine imali i dojavu u 00.20 sati, da je u Ulici Ante Starčevića u Centru 2 izgorio i kombi Mercedes u vlasništvu izvjesnog D. Primorca. Također je potvrdio kako je u paljevini Čarapininog kombija oštećen i Golf koji se nalazio parkiran odmah pored Čarapininog Volkswagena. Na naše pitanje o autu koji je ranije gorio u naselju Rudnik, Bošnjak je rekao da se taj auto zapalio nakon sudara. "Nakon kontakta dvaju vozila taj auto je počeo dimiti i gorjeti, nije bila neka velika šteta", pojasnio je Bošnjak. Podsjetimo, nedavno su mostarski policajci imali slučaj kradljivaca koji su u razmaku od nekoliko večeri ukrali dva Golfa, malo ih vozali po gradu, pa palili, a tada su policijski dužnosnici govorili kako sumnjaju da iza tih paljevina stoji mladalačka obijest.

Dnevni list