Vlasnici ugostiteljskih objekata u Mostaru svakodnevno dižu ruke od poslovanja

Vlasnici ugostiteljskih objekata u Mostaru svakodnevno dižu ruke od poslovanja
...Službe za inspekcije poslove Grada Mostara Hilmo Đidelija.

Odjavljivanje objekata

- Mi svaki dan dobijemo po nekoliko rješenja za odjavu objekta koje po redovitoj proceduri kontroliraju naši inspektori, kazao je Đidelija. No, kako naglašava, bilo je slučajeva da su neki svoje objekte odjavili, a rad nastavili dok ih se nije razotkrilo i po zakonu sankcioniralo.

Međutim, kad tržišni inspektori Grada Mostara utvrde neke nepravilnosti u poslovanju objekta, kako ističe Đidelija, daju mu šansu da to ispravi i riješi prema zakonskoj proceduri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Kad mi izdamo rješenje za zatvaranje objekta, ako vlasnik prije nego što ono postane pravosnažno pokrene postupak za izdavanje odobrenje, tada pratimo Službu za gospodarstvo i odvijanje procesa. Ako je zahtjev valjano podnesen, sačekamo da vlasnici objekata reguliraju sve kako spada. Time smo postigli i svrhu nadzora, jer nama nije u interesu objekte zatvarati, nego da ljudi rade u skladu s propisom, pojasnio je Đidelija.

Zauzimanje javnih površina

Sve one ugostitelje kojima je za poslovanje važno zauzimanje javne površine, Đidelija je podsjetio da će trebati blagovremeno podnijeti zahtjev za njihovo korištenje. Natječaj za zauzimanje javne površine prema praksi se raspisuje počekom lijepog vremena pa se tako ove godine može očekivati već početkom ožujka, kad će ih kontrolirati mostarski inspektori.

Dnevni list