Vlada HNŽ-a ozbiljno razmatra smjenu menadžmenta ZZO-a?

Mostar, Hum, brkanovo brdo, Mostar, gradsko vijeće, statut, duhan, Mostar, Mostar, djeca, djeca sa posebnim potrebama, danijel vidović, Mostar, gradsko vijeće, izbori, Mostar, statut, Ljubo Bešlić, Veselin Gatalo, policija, Mario Šulenta, nekretnine, stanovi, ZZO HNŽ, rasvjeta, javna rasvjeta, Radmila Komadina, Mormonska crkva, Gradska uprava Mostara, Mostarski proračun, Miljenko Zovko, Ljubo Bešlić, dijeta, hrana i piće, debljina, obitelji, siromaštvo, siromašni, grijanje, mostar bus, škole, Grad Mostar, Mostar, gradsko vijeće, Mostarski gradonačelnik, Ljubo Bešlić, Federacija BIH, nekretnine, nekretnine stanova u mostaru, promet nekretninama, Policijski dužnosnici, prosvjed, Rudnik, Mostar, Mostar, javni WC, Katarina Zovko Ištuk, Mostar, pjesma, stanovi, Mostar, iznajmljivanje, Mostar, potpisivanje peticije, peticija, Mostar, Udruga Vrisak, peticija, Silente, Udruga Vrisak, Udruga građana Vrisak , koncert, Mostar, tumor, Mostar, stanovi

''Bio je dogovor da županijski proračun ide paralelno s financijskim planom Zavoda na usvajanje. To smo i očekivali, međutim, Vlada nam taj plan nije dostavila zajedno s proračunom, pa ne znamo kada će se sjednica održati'', rekao je Ramiz Jelovac, predsjednik Skupštine HNŽ-a.

Razlozi zbog čega nije dostavljen plan mu nisu detaljno poznati, ali se nada da će se to uskoro dogoditi, možda čak i u ovom tjednu.
''Što se tamo događa, i što su zapeli s tim financijskim planom, to stvarno ne znam. Nemam podatak je li zapelo oko strukture financijskog plana ili veličine. Samo koliko mi je poznato, problem je na relaciji ministarstvo - fond'', dodao je Jelovac.

Nepoznati razlozi nedostavljanja

Razlozi nedostavljanja financijskog plana Zavoda poprilično su razljutili i pojedine članove županijske Vlade.
''Zajedno s proračunom trebali smo usvojiti i financijske planove izvanproračunskih fondova. Sve je u redu izuzev Zavoda. Dostavili su financijski plan ministru, ali u njemu je bilo određenih nesuglasica. Čak ni predsjednik Upravnog vijeća nije htio potpisati taj plan. Kad je ministar vidio, tražio je da dorade taj plan i isprave određene stvari u njemu. Međutim, koliko mi je poznato, to još nije napravljeno. I ministar zdravstva Mladen Bošković je prilično ljut na njih. To oko financijskog plana traje već duže vremena i nikako da se ispravi'', pojasnili su iz Vlade HNŽ-a.
Zahtijevaju da se financijski plan što prije popravi i dostavi županijskoj Vladi, u protivnom bit će prinuđeni provesti određene sankcije.

''U Vladi se ozbiljno razmatra i o smjeni u Zavodu zdravstvenog osiguranja, ukoliko Upravno vijeće i menadžment ne riješe postojeću situaciju'', pojasnili su iz Vlade HNŽ-a.
Na pitanje o čemu se konkretno u financijskom planu radi, odgovoreno je kako ima određenih nejasnoća koje se moraju što prije popraviti.
I prvi čovjek županijske Vlade, predsjednik Denis Lasić, upoznat je s činjenicom da Zavod koči usvajanje proračuna nedostavljanjem pravog financijskog plana ministru.
''Tražimo od zavoda da se uozbilje i konačno nam dostave pravi financijski plan'', rekao je Lasić.

Reakcije ZZ0-a

Podsjećamo kako se još na prošloj sjednici Skupštine, kada je usvajan nacrt proračuna, trebao naći i financijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja za 2012. Plan uopće nije bio dostavljen, i nakon što smo objavili tekst u kojem smo to naveli, dan kasnije su reagirali iz ZZO-a HNŽ-a.

''Upravno vijeće Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a donijelo je financijski plan za 2012. godinu na sjednici održanoj 22. prosinca 2011. godine, te isti sukladno Zakonu o proračunima FBiH uputilo u daljnju proceduru ministru zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a, ministru financija HNŽ-a te predsjedniku Vlade HNŽ-a'', priopćili su tad iz ZZO-a. Navedimo i to kako Zavod trenutačno nema problema s financiranjem jer je usvojena odluka o privremenom financiranju za prva tri mjeseca, na koju je Vlada dala suglasnost na svojoj petoj sjednici.

Dnevni list