Vlada gluha – Aluminij ne nalazi izlaz

Poslovni kompas, naša tv, Dalibor Miloš
Nakon zaključaka Vlade Federacije BiH od 19. listopada činilo se kako je spasonosno rješenje pronađeno u zadnji čas, ali onda se stalo ili su zaključci Vlade provođeni vrlo sporo.

Vršitelji dužnosti članova Uprave poduzeća u zadnjih nekoliko tjedana redovito apeliraju na Vladu FBiH, ali i na ostale koji mogu pomoći, da konačno pokrenu stvari s mrtve točke i Aluminiju osiguraju dosljedno provođenje procesa konsolidacije, kako bi se pokušalo spasiti i poduzeće i udariti temelje njegovoj boljoj budućnosti.

Gostujući u emisiji Poslovni kompas Naše TV, Dalibor Miloš, predsjednik Nadzornog odbora Aluminija Mostar, također je potvrdio i detaljnije obrazložio svu težinu aktualnog trenutka ovog strateški važnog poduzeća.

Kazao je kako Vlada FBiH sporo i nedosljedno pristupa realizaciji vlastitih zaključaka, ali zbog čega je to tako, njemu nije poznato kazao je.

Miloš je naglasio kako cijena struje, odnosno rješavanje dugoročnije opskrbe Aluminija strujom po povoljnim cijenama, predstavlja najveći problem i kako se uz ovakve tržišne cijene električne energije ne može poslovati pozitivno./HMS/