FOTO  Višestruko nagrađivana hit komedija 'Plastika' , 3.i 4. travnja stiže u Sarajevo i Mostar

komedija

Hit komedija "Plastika" gostuje 3.travnja u Sarajevskom Domu mladih, te dan kasnije 4. travnja u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

U predstavi igraju prvakinje Narodnog pozorišta iz Beograda Nela Mihailović I Suzana Petričević, koja ujedno potpisuje I režiju ovog komada.

Višestruko nagrađivana predstava ‘'Plastika'' govori o dvije žene u srednjim godinama, udovici I novinarki, koje se susreću u elitnoj teretani zatvorenog tipa gdje čekaju osobnog trenera koji će im odrediti posebnu vrstu treninga, kako bi postale ono što nikada nisu bile. Nakon treninga slijedi čarobni skalpel dr. Štibohara koji bi trebao popraviti sve ono što je život pokvario. Milina i Katarina, u godinama kada se još nada, dale su veliki novac da bi prošle kroz specijalni tretman čije je finale plastična operacija. Nikada se prije nisu susrele i nikada i ne bi, da nije male teretane i trenera koji nedopustivo kasni.

Dva dijametralno suprotna karaktera, dvije naizgled obične ali uzbudljive sudbine kroz koje se prelamaju smiješne i bolne odrednice vremena u kojem živimo , sučelit će se na spravama za korekciju tijela i duše. Ishod njihovog susreta je krajnje neizvjestan, kao uostalom i naši životi.

Ova komedijska ‘'drama'' nastala je po tekstu Stevana Koprivice, koji je pisan namjenski za dvije dobre glumice koje utjelovljuju nestereotipne likove, žene koje nisu ni domaćice, ni heroine, ni paćenice, niti ‘'posvuduše''.

‘'Takvi klišei degradiraju žene. Ja cijenim pobunu I ovo je komad o ženama koje su se pobunile, ne pristajući na konvencije. One su fajteri s izraženim stavom I odupiru se stereotipima'', kazao je pisac.

Dvije odlične glumice sa ‘'Plastikom'' izmamile su salve smijeha I pokoju suzu diljem naše regije I dijaspore, a u Mostaru će odigrati jubilarno 150. izvođenje predstave.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 10 KM I 15 KM VIP, a mogu se kupiti u sustavu kupikartu.ba, Artikulaciji BKC-a, blagajni platoa Skenderija I na info pultu Mepas Mall-a.