Vidović: SDA blokira Gradsko vijeće Mostara

Predsjednik gradskog vijeća Danije Vidović
Političkog dogovora još uvijek nema oko kapitalnih projekata u gradu, tako da se ne očekuje da će biti donesena odluka o naplati parkinga i drugim važnim temama o kojima se trebalo razgovarati na idućoj sjednici.

''Izgleda kako je SDA odlučio u što većoj mjeri blokirati projekte u gradu, iako mi nije jasno kako je to ikome u interesu. Realno je samo očekivati da će do kraja mandata ovoga saziva Gradskog vijeća biti dogovoren proračun za iduću godinu i ništa više. Izgleda kako su pojedinci već počeli s predizbornom kampanjom'' izjavio je za Večernji list jedan od neimenovanih vijećnika.

SDA već duže vrijeme u jednom paketu želi riješiti pitanja u Mostaru, što je dovelo do brojnih blokada. Ni apeli gradonačelnika Ljube Bešlića nisu pomogli, a stavovi bošnjačkih stranaka će se u konačnici drastično odraziti na proračun Grada koji se ponovno na ovaj način gura u deficit.

''Mi još nemamo datum nove sjednice Gradskog vijeća, ali očekujemo da će on biti poznat za nekoliko dana. Koliko mi je poznato, pregovori političkih stranaka se vode, ali dogovora nema. Građani će osjetiti posljedice ovakvog ponašanja pojedinaca u Gradskom vijeću'' rekao je za Večernji list dopredsjednik GV-a Mostar Danijel Vidović.