Veleposlanik SAD Patrick Moon u posjeti HNŽ-u

... od imenovanja do danas, pri čemu je posebno govorio o donošenju proračuna, koji je Vlada u formi prijedloga usvojila i uputila u skupštinsku proceduru.

Vlada čini sve da donošenjem potrebnih zakonskih rješenja stvori povoljniji ambijent za ulaganja u gospodarstvo i da birokratske procedure za potencijalne investitore svede na najmanju moguću mjeru, istaknuo je premijer Lasić  te dodao kako HNŽ ima obilje prirodnih resursa koji mogu biti pokretač snažnijeg razvoja.  

 Veleposlanik Moon interesirao se za posljedice prirodne nepogode koja je nedavno pogodila HNŽ, posebno kada je riječ o poljoprivrednoj proizvodnji. 

 On se zanimao i za turistički poencijal HNŽ-a, zatim za Zračnu luku Mostar i izgradnju koridora Vc.   

 Na kraju, veleposlanik Moon zahvalio je premijeru Lasiću na srdačnom prijemu izrazivši nadu da će se dosadašnja dobra suradnja Vlade HNŽ-a s Veleposlanstvom SAD-a u BiH nastaviti i još više unaprijediti. Pri tome je posebno istaknuo zajedničku suradnju na realizaciji projekta Američkog kutka, te zahvalio Vladi i predsjedniku na potpori koju daju tome projektu, stoji u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću Vlade HNŽ-a.

FENA