FOTO  Veleposlanik Njemačke Christian Hellbach u nastupnom posjetu Gradu Mostaru

Mostar, Radmila Komadina

Veleposlanik Christian Hellbach je u Bosni i Hercegovini od rujna mjeseca 2014. godine, kada je zvanično počeo obavljati poslove veleposlanika Njemačke za Bosnu i Hercegovinu i ovo je prvi posjet gradu Mostaru.
Tijekom susreta glavna savjetnica gradonačelnika Komadina upoznala je veleposlanika Hellbacha s političkim prilikama u gradu i Bosni i Hercegovini, posebice s teškoćama u funkcioniranju grada, u svijetlu činjenice da u Mostaru ne funkcionira zakonodavna vlast.

Također, bilo je riječi i o gospodarskim subjektima i gospodarskim prilikama u gradu. Glavna savjetnica gradonačelnika iskoristila je ovu priliku da od veleposlanika Hellbacha zatraži pomoć u smislu što bržeg donošenja izmjena Izbornog zakona u BiH kako bi se mogla provesti odluka Ustvanog suda a u svezi Izbornog zakona za Grad Mostar, te tako prevazišla dugogodišnja kriza zakonodavne vlasti u gradu Mostaru.

Glavna savjetnica gradonačelnika je ukazala na sve lošiji položaj općina i gradova, kada je u pitanju raspodjela prihoda od PDV-a, jer se on stalno smanjuje na njihovu štetu.

Veleposlanik Christian Hellbach je obećao pomoć u ime njemačkog veleposlanstva u smislu izmjena Izbornog zakona u BiH kao i drugih zakonskih propisa koji utječu na financijsko stanje i proračun Grada Mostara, kao i pomoć pri uspostavljanju i razvoju gospodarskih veza između lokalnih i njemačkih gospodarstvenika.
Glavna savjetnica gradonačelnika Radmila Komadina je veleposlaniku zahvalila na posjetu našem gradu, kao i za svu dosadašnju veliku pomoć pruženu od strane Njemačke Vlade, te je ovom prilikom veleposlaniku uručila prigodan dar monografiju „Mostar u slici i riječi".