FOTO/VIDEO  Večernjakov pečat: Osobe godine Sejdić i Finci

Osobama godine za 2012. godinu po izboru čitatelja Večernjeg lista su Sejdić i Finci.

Dervo Sejdić, koordinator Vijeća Roma BiH, zahvalio je na nagradi Večernjem listu,ali i svim građanima koji su, kako je kazao, prepoznali njihov trud kao interes građana BiH.

"Bolje je upaliti i najmanje svjetlo, nego cijeli život provesti u tami", kazao je Sejdić citirajući filozofa Konfucija te izrazio nadu kako će „malo svjetlo postati svetionik BiH na putu prema Europi",

Jakob Finci, predsjednik Židovske zajednice u BiH, također je zahvalio svima koji su ga izabrali za osobu godine u BiH, a posebne riječi zahvale uputio je svojoj supruzi te domaćim političarima.

"Hvala političkim liderima što presuda nije implementirana pa smo nas dvojica dobili ovu nagradu", kazao je Finci.

Nagrade su učetvrtak navečer, između ostalih, dobili veleposlanik Peter Sorensen, voditelj Izaslanstva Europske unije u BiH i njezin specijalni predstavnik, zatim direktor Državne agencije za istrage i zaštitu Goran Zubac, ministar sigurnosti BiH i predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić, bh. glumac Enis Bešlagić, bh. nogometni reprezentativac Edin Džeko, banjolučki biskup Franjo Komarica, te drugi.

Svečanoj dodjeli "Večernjakova pečata" nazočili su predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, koji su i pokrovitelji ove manifestacije, te brojni politički, diplomatski, crkveni, kulturni i drugi dužnosnici iz BiH, Republike Hrvatske i susjednih zemalja.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Ana Rucner, Jelena Rozga, Halid Bešlić, Enis Bešlagić, Prljavo kazalište, Ivan Mukilić, Dubrovački simfonijski orkestar i Akademski zbor Pro musica iz Mostara, a voditelji programa bili su Maja Miralem i Duško Ćurlić.

hercegovina.info